Hargita Hill Climb Challenge, II. kiadás

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Második kiadásához érkezett a Hargita Hill Climb Challenge (HHCC).

Pénteken a Szabadság- téren lesz a megnyitó, maga a vetélkedő szombaton lesz, ebből az alkalomból forgalomkorlátozásra kell számítani a 138-as megyei úton, a Tolvajos-tető és Hargitafürdő között.

A tavalyi első hegyi verseny – más néven Ritner Béla Emlékverseny – szervezői és házigazdái idén egy csúcskategóriás versenyt tűztek ki célul. Így az idei kiadás az országos bajnokság futamaként kerül a versenynaptárba, 62 versenyző vesz részt a versenyen.

„Ez az egyik legérdekesebb és leglátványosabb eseményünk. Annak is örülök, hogy az időpont eltolódott, a nyári időszak kedvezőbb szervezési feltételeket biztosít, mint a tavaszi hónapok” – mondta Korodi Attila polgármester.

A szervező klub, az ACS AT Motorsport elnöke, Adrian Teslovan nagyon elégedett volt a verseny alakulásával: „Sok területen haladtunk előre, a futam hírneve mára már meghaladja az ország határait, nemzetközivé vált a részvétel.”

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba a verseny turisztikai és gazdasági előnyeire hívta fel a figyelmet. Kitért arra is, hogy a megnyitó napján, ugyanezen a helyszínen székely termékekből rendeznek kiállítást a helyi termékek népszerűsítésére.

László Róbert szervezési igazgató ismertette, hogy pénteken 19:30-tól lesz a résztvevő csapatok bemutatója, amelyre a Szabadság téren kerül sor, ahol a versenyen résztvevő járműveket is kiállítják.

A verseny napján 8.45–13.00, valamint 14.00–18.15 között lezárják a forgalom elől a Tolvajos-tetőtől Hargitafürdőre vezető 138A jelzésű megyei utat.

A HHCC győztese 500 eurós pénzjutalomban és A hegy királya címben részesül. Újdonságként a Junior Flat Out Trophy különdíjjal jutalmazzák a legjobb fiatal versenyzőt.

A szurkolók a Tolvajos-tetőn LED-kivetítőn követhetik a versenyt, az onnan induló ingyenes szurkolói busszal pedig eljuthatnak az útvonal mentén kialakított három szurkolói övezet egyikébe vagy a hargitafürdői végállomásra is.

A versenyt a PrimaSport 2 és a PrimaSport3 csatorna is élőben közvetíti.

  • Csíkszereda Polgármesteri Hivatala sajtóirodájának tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy