Harghita Hill Climb Challenge, ediția a II-a

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Concursul de viteză în coastă Harghita Hill Climb Challenge (HHCC) a ajuns la a doua ediție.

Vineri, în Piața Libertății, va avea loc ceremonia de deschidere, concursul în sine desfășurându-se sâmbătă, iar cu această ocazie vor fi și restricții de circulație pe drumul județean nr. 138A, între Pasul Tolvajos și Harghita-Băi.

Organizatorii și gazdele primei curse montane de anul trecut – cunoscută și sub numele de Memorialul Ritner Béla – și-au propus ca anul acesta să organizeze o cursă de categorie superioară. Astfel ediția din acest an face parte din calendarul campionatului național de resort, la cursă participând 62 de piloți.

Acesta este unul dintre cele mai interesante și spectaculoase evenimente ale noastre. Sunt bucuros și asupra faptului că data de desfășurară a fost decalată, perioada de vară asigurând condiții de organizare mai prielnice față de lunile de primăvară” – a declarat primarul Korodi Attila.

Președintele clubului organizatorului, ACS AT Motorsport, Adrian Teslovan, s-a arătat foarte mulțumit de evoluția competiției: „Am făcut progrese în multe domenii, reputația cursei depășind acum granițele țării, participarea devenind internațională.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a atras atenția asupra beneficiilor turistice și economice ale competiției. A menționat și faptul că în ziua ceremoniei de deschidere, în aceeași locație, se va desfășura și o expoziție de produse secuiești pentru a promova produsele locale.

Directorul organizatoric László Róbert a explicat că vineri de la ora 19:30, va avea loc prezentarea echipelor participante, care se va desfășura în Piața Libertății, acolo fiind expuse și vehiculele participante la concurs.

În ziua cursei drumul județean 138 A, pe porțiunea Pasul Tolvajos-Harghita-Băi,  va fi închis circulației între orele 8:45–13:00, respectiv 14:00–18:15.

Câștigătorul HHCC va primi un premiu în bani în valoare de 500 de euro și titlul de King of the Hill. Ca o noutate, un premiu special va fi acordat și celui mai bun tânăr pilot care va câștiga Junior Flat Out Trophy.

Fanii pot urmări cursa pe proiectoarele LED de pe Pasul Tolvajos și pot lua autobuzul gratuit pusă la dispoziția fanilor până la una dintre cele trei zone amenajate pentru suporteri de-a lungul traseului, sau chiar până la capătul cursei din Harghita-Băi.

informații furnizate de Biroul de Presă a Primăriei municicpiului Miercurea Ciuc

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy