Hargita megye koherens és fenntartható fejlődéséhez kiegyensúlyozott tervre van szükség

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Megyei Területfejlesztési Terv (PATJ) feladata a megyei terület fejlesztésének koordinálása és összehangolása a közigazgatási egységekkel.

Szeptember 15-én indult a pályázat a Hargita Megyei Területrendezési Terv (PATJ) aktualizálásához kapcsolódó dokumentáció elkészítésére azzal a céllal, hogy iránymutató legyen Hargita megye és ennek megfelelően a megyén belüli közigazgatási-területi egységek gazdasági és társadalmi fejlődéséhez.

A fő célkitűzések-a jelenlegi gazdasági környezetben és a társadalom előtt álló kihívások fényében, hogy a gazdasági és társadalmi fejlődés kiegyensúlyozott legyen az állampolgárok életminőségének javítása érdekében, összhangban a természeti erőforrások fenntartható használatával és a környezetvédelemmel.

Hargita megye esetében a Megyei Területrendezési Terv (PATJ) aktualizálása során a 7-es Régió (Központ) Fejlesztési Tervével, valamint más eddig kidolgozott területfejlesztési és városrendezési tervekkel való összefüggést követik.

Ugyanakkor a tervek kidolgozásánál figyelembe veendő alapelveknek a hatékonyságra, a méltányosságra és az átláthatóságra kell irányulniuk, a területi kohéziót, a természeti, építészeti- urbanisztikai és táji örökség megőrzését elősegítő területgazdálkodás megvalósítása érdekében a városi és vidéki településeken belül.

A Megyei Területrendezési Terv rendelkezései kötelezővé válnak az azokat részletező többi területrendezési és településrendezési tervekre (PATZ, PUG, PUZ).

Így a Megyei Területfejlesztési Terv aktualizálása a közigazgatás fejlesztési kezdeményezései és a gazdasági környezet közötti egyensúly megteremtése érdekében, amelynek célja az életminőség javítása, október 24-ig olyan pályázók jelentkezését várják, akik bizonyítani tudják, hogy a Hargita Megye Tanácsa által megfogalmazott követelményeknek megfelelő szolgáltatást nyújtanak.

A pályázati kiválasztás szempontja a minőség és az ár, a pályázati kiírás részletei és az alátámasztó dokumentumok az alábbi linkeken érhetők el:

Hargita Megye Tanácsa sajtóirodájának tájékoztatója

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy