Súlyos közúti baleset a szomszédos megyében. Egy Hargita megyei férfi életét vesztette

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Két nyerges vontató ütközött össze kedd délelőtt a DN 15B úton, a Neamț megyei Petru Vodă település külterületén. Sajnos az egyik sofőr életét vesztette. A Hargita megyei származású férfi 43 éves volt.

„Folyó év szeptember 20-án, 10 óra 30 perc körül közlekedési eseményhez riasztották a közlekedési rendőröket a 15B országút kereszteződésében, Petru Vodă településen.

A rendőrség által végzett előzetes vizsgálatokból kiderült, hogy két nyergesvontató ütközött, az egyiket egy 30 éves Beszterce-Naszód megyei férfi, a másikat egy 43 éves Hargita megyei férfi vezette, a baleset körülményeit később tisztázzák.

Sajnos a közúti baleset következtében a 43 éves férfi meghalt, a 30 éves férfi pedig megsérült.

Az ügyben a rendőrség folytatja a nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés bűntett elkövetése miatt, a közúti eseményhez vezető okok és körülmények feltárása érdekében.

Jelen pillanatban a forgalom szünetel”, közölte a Neamt megyei rendőrség.

**

„A 112-es segélyhívószámon értesítették a tűzoltókat, hogy a DN 15B országúton közúti baleset történt Petru Vodă faluban. Két nagyteherszállító ütközött, amelyekben csak a sofőrök voltak. A tűzoltók egy műszaki mentésre is alkalmas tűzoltóautóval és egy SMURD mentővel mentek a helyszínre. A két nagyteherszállító (egyik fával megrakva, a másik üresen) ütközése következtében az egyik sofőr a vezetőfülkéből az úttestre repült. A tűzoltók azonnal megkezdték a 43 éves férfi újraélesztését. Sajnos az áldozat nem reagált az újraélesztési manőverekre, a mentősök halottnak nyilvánították.

A másik sofőr, egy 30 éves férfi a helyszínen kapott orvosi ellátást a SMURD személyzetétől, de megtagadta a kórházba szállítást.

A tűzoltók gondoskodtak a tűzmegelőzésről és az oltásról.

Az útkezelő vállalat dolgozói intézkednek, hogy megtisztítsák az úttestet a közúti balesetből eredő elemektől” – közölte a Neamț megyei rendőrség.

Részvétünk a családnak!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy