Hargita megye prefektusa utcai szociális szolgáltatásokat fontolgat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Adrian Jean AndreiAdrian Jean Andrei megoldást keres a biztosítás és személyazonossági iratok nélküli betegek számára, akiket az egészségügyi intézmények saját költségükre részesítenek kórházi ellátásban.

Az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy találkozott ebben a témában a Csíkszeredai Megyei Kórház Sürgősségi Osztályának szociális munkatársaival, a Gyermekmentő Szolgálat, a Megyei Egészségbiztosító Pénztár, valamint Hargita Megye Tanácsának képviselőivel.

A jelenlegi helyzet tarthatatlanná vált, egy hosszabb időre szóló kórházi beutalás költségei elég magasak. A nappali felnőttgondozó központok nem rendelkeznek elég hellyel, az éjszakai szállások szabályzata szerint a befogadottak nappalra el kell hagyják a szállást.

A prefektus a polgármesterek bevonásával szeretné megoldani a fennálló problémákat, ugyanakkor szóba jött a társadalombiztosításra vonatkozó törvénymódosító javaslat szükségessége is.

Forrás: Agerpres

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy