Hargita Megye Tanácsa 2010 óta csal mosolyt a gyermekek arcára

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Több mint 100 intézményt szépítettek meg a „Gyermekmosoly” program által

Hargita Megye Tanácsa 2010-ben a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ finanszírozásával, a „Családi és kulturális értékek támogatása” program keretében elindította a „Gyermekmosoly” programot, egy olyan kezdeményezést, amelynek célja, hogy az óvodákban, kórházi gyermekosztályokon és más oktatási helyeken színes és vidám tereket hozzon létre a gyermekek számára.

A mai napon, július 10-én, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gyermekosztályán tartott sajtótájékoztatón bemutatták a „Gyermekmosoly” program elmúlt négy évének eredményeit.

A 2020 és 2023 közötti időszakban 76 intézmény, köztük 67 iskola, 5 óvoda és 4 kórház részesült a programból, így sikerült örömet vinni a gyermekek életébe.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönetet mondott a program partnereinek, kiemelve, hogy az alapgondolat az volt, hogy a gyerekeket megismertessék egy olyan térrel, amely elsőre talán félelmet vagy idegenkedést ébreszthet.

A mese- és tündérmesék szereplőit, rajzfilmek epizódjait, az oktatási intézményt reprezentáló karaktereket ábrázoló alkotásokat hivatásos grafikusok vagy tervezők valósították meg az évek során.

Dr. Tóth Zsuzsa, a Megyei Sürgősségi Kórház gyermekgyógyász szakorvosa méltatta, hogy a rajzok megszépítették a munkaterületet, és elnyerték a Magyar Kórházszövetség Családbarát Kórház díját.

Daradics Karina, a rajzokat készítő művész arról beszélt, hogy a színek és a formák milyen fontosak a gyermekek reakcióinak kiváltásában, hangsúlyozva, hogy munkájával, a pedagógusokkal együttműködve, sikerül mosolyt és boldogságot csalnia a gyermekek arcára.

A program keretében támogathatók: a megyében működő normál és hosszabbított nyitvatartású óvodák, a Hargita megyei egészségügyi intézmények gyermekosztályai; az oktatási intézmények pszichopedagógiai és logopédiai egységei, nevelőszülői központok; iskolák és óvodák, ahol előkészítő osztályok vannak.

Szabó Irén Ottilia, a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ igazgatója elmondta, hogy az oktatás minősége a tanítási környezet minőségén is múlik, hiszen a programnak már jól meghatározott keretei vannak. Szabó Irén Ottilia ugyanakkor elmondta, hogy 2010 óta több mint 100 intézmény szépült meg a program révén.

További részletek a programról ITT olvashatók.

  • fotók és információk: Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy