Hargita Megye Tanácsa- egy családbarát intézmény

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Május 15 a Család Nemzetközi Napja, ezért Hargita Megye Tanácsa új kezdeményezést indított, amely az intézmény munkatársai számára hagyománynak számít: „Családi munkanap Hargita Megye Tanácsánál”.

Ebből az alkalomból minden korosztálynak szóló rendezvénysorozatot szerveztek, ahol a kollégák gyermekeikkel együtt élvezhetik a családi napot a munkahelyen.

A szervezett események között szerepelt: bábszínház, a „Kájoni János” Megyei Könyvtár koordinálásával, elsősegélynyújtási és hegyimentési bemutató, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangi-mentőszolgálatának bevonásával, intézménylátogatás, a kollégák bevonásával, varrás technikák a „Vámszer Géza” Népművészeti Iskola szervezésében, „Szafari digitális eszközökkel” – digitális eszközök bemutatása, az intézmény digitalizációs osztályának köszönhetően.

Hargita Megye Tanácsa ezzel a kezdeményezéssel szeretné hangsúlyozni, hogy mennyire fontosnak tartja a családot és az azt támogató programokat.

2022-ben Hargita Megye Tanácsának támogatásával 5,38 millió lejes beruházással rehabilitálták a csíkszentmártoni Egészségügyi Központot, amely neuropszichomotoros rehabilitációs szolgáltatásokat nyújt a gyermekek számára.

Az elmúlt három évben Hargita Megye Tanácsa a 6%-os jövedelemadóból jelentős összegeket különített el a családok javát szolgáló beruházásokra, az alábbiak szerint: 2021-ben 3,5 millió lej jutott óvodákra és iskolákra, 2022-ben 4,4 millió lej, 2023-ban pedig 3 millió lej. Ugyanakkor több mint 6,5 millió lejt különítettek el a lakónegyedek fejlesztésére és szépítésére.

Hargita Megye Tanácsa a Programok és projektek osztályán keresztül az évek során egy sor, a családnak szentelt, a kulturális hagyományokhoz kapcsolódó programot valósított meg, amelyek között kézműves tevékenységek, előadások, bábszínház, koncertek szerepeltek, azzal a céllal, hogy a közösségben erősítsék a családi értékeket.

A megyei tanácsnak alárendelt intézmény, a Hargita Megyei Nevelési és Erőforrás Központ által működtetett „Gyermekmosoly” program Hargita Megye Tanácsának másik sikeres kezdeményezése, amelynek révén több óvoda, bölcsőde és kórházi gyermekosztály is megszépült, hogy a gyermekek számára vidám és barátságos környezetet biztosítson.

Az intézmény törekvései nemcsak a gyerekekre irányultak, hanem az alárendelt intézményekkel együttműködve megvalósított, családoknak szóló rendezvényekre is: Régizene Fesztivál, Hargita Megyei Napok, Székelyföldi Napok, Hagyományőrző Vásárok.

  • fotó és információ Hargita Megye Tanácsának sajtóirodája

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy