Hargita Megye Tanácsa idén is odaítéli a Heuréka Díjat a megye tehetséges fiataljainak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A képen a következők lehetnek: szöveg

Hargita Megye Tanácsa idén is díjazza az ötleteket és azok megvalósítását. Várják a Hargita megyei fiatalok innovatív ötleteit és módszereit.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond alelnök és Szakács Paál István, a Hargita Business Center Inkubátorház igazgatója három felhívást intézett a fiatalokhoz:

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/photos/a.280916428676412/2988317064602988/

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/photos/a.280916428676412/2986072068160821/

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/photos/a.280916428676412/2985699281531433/

Hargita Megye Tanácsa felhívással fordul a megyei tehetséges fiatalok, mentoraik, tanáraik felé. Hargita megyében sok tehetség él, akik ötleteikkel, javaslataikkal, eredményeikkel fejleszthetik, gazdagíthatják Hargita megyét. A legjobb, leginnovatívabb ötleteket Hargita Megye Tanácsa Heuréka Díjával jutalmazza. A javaslatok az [email protected] címre küldhetők be november 30-ig.

„Számos területen szükség volt átalakulásra, új ötletek alkalmazására a járvány elterjedése óta. Ebben a tekintetben is jelentős előrelépést jelenthetnek tehetséges fiataljaink ötletei, javaslatai. Figyelnünk kell fiataljainkra, a tehetségekre szükség van Hargita megyében. Célunk, hogy minél több tehetséges fiatal itthon találja meg a helyét. Ebben a tekintetben is várjuk a közreműködést, közös gondolkodást” jelentette ki Borboly Csaba.

Ugyanakkor a megyei tanács részt vesz a Talent Magnet európai uniós programban is. Célja a tehetséges fiatal munkaerő kivándorlásának mérséklése, a tehetségek vonzása és megtartása. Ennek kapcsán felmérést végzünk a vállalkozók és fiatalok körében.

„A pályázat által segíteni kívánjuk azon fiatalokat, akik vállalkozást indítanának. Bízunk benne, hogy segítő kezet tudunk nyújtani a nehéz időszakban a kis- és középvállalkozások számára”- tette hozzá Bíró Barna Botond alelnök, a projekt koordinátora.

Honlapom a holnapom címmel a Hargita Business Center 500 ezer lejes pályázati keretből a helyi vállalkozások digitalizálását támogatja, amelyhez Hargita Megye Tanácsa 110 ezer lejjel járul hozzá.

Szakács Paál István szerint, kétszáz vállalkozásnak tudnak támogatást nyújtani. A 2500 lej értékű csomag fedezi mindazt az online infrastruktúrát, amely szükséges, hogy a vállalkozás online is látható legyen.

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy