Consiliul Județean Harghita acordă și în acest an premiul Heureka pentru tinerii talentați ai județului

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consiliul Județean Harghita va acorda și în acest an premii pentru idei și punerea lor în practică. Tinerii talentați din județul Harghita sunt așteptați cu idei și metode inovative.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, vicepreședintele Bíró Barna Botond și Szakács Paál István, directorul incubatorului de afaceri Harghita Business Center, au prezentat trei apeluri pentru tineri :

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/photos/a.280916428676412/2988317064602988/

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/photos/a.280916428676412/2986072068160821/

https://www.facebook.com/borbolycsaba.ro/photos/a.280916428676412/2985699281531433/

 Consiliul Județean Harghita se adresează tinerilor talentați ai județului, mentorilor și profesorilor acestora. Există mulți tineri capabili în județul Harghita care pot contribui la dezvoltarea județului prin  ideile și sugestiile lor. Cele mai bune și mai inovatoare lucrări sunt premiate cu Premiul Heureka al Consiliului Județean Harghita. Sugestiile pot fi transmise la info@judetulharghita.ro până la  30 noiembrie.

„În contextul actual al pandemiei s-a văzut necesitatea adaptării la noile provocări, în multe domenii. În acest sens, ideile și sugestiile tinerilor noștri talentați pot fi, de asemenea, un pas semnificativ înainte. Ne bazăm pe tinerii noștri care au capacitatea de a fi inventivi , scopul nostru fiind de a-i încuraja să rămână acasă. Îi încurajăm în acest sens să facă echipă cu noi în a a găsi cele mai bune soluții pentru dezvoltarea județului, a afirmat Borboly Csaba.

 

De asemenea, consiliul județean participă la programul  Talent Magnet al Uniunii Europene. Scopul acestui program este de a reduce migrația tinerilor, să-i motiveze și să-i determine să rămână acasă. În acest sens instituția realizează un sondaj în  rândul antreprenorilor și tinerilor.

„Scopul acestui proiect este de a-i ajuta pe tinerii care vor să pună bazele unei afaceri. Sperăm să- le putem da o mână de ajutor acestor tineri care vor să înceapă o afacere acasă și de asemenea să susținem întreprinderile mici și mijlocii în această perioadă dificilă„, a adăugat Bíró Barna Botond, vicepreședinte și coordonator al  proiectului Talent Magnet.

Prin proiectul –Viitorul meu, incubatorul de afaceri Harghita Business Center susține procesul de digitalizarea a afacerilor locale cu o finanțare de 500 mii lei , Consiliul Județean Harghita având o contribuție de 110 mii lei.

Potrivit lui Szakács Paál István, directorul incubatorului de afaceri , Harghita Business Center, poate oferi asistență pentru două sute de companii, pachetul de 2.500 de lei acoperind  cheltuielile necesare pentru a face afacerea vizibilă în mediul online.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy