Hargita Megye Tanácsa négy új szolgálati lakást adott át orvosoknak

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Hargita Megye Tanácsa január 4-én, szerdán négy új, 49-51 négyzetméteres orvosi otthont adott át használatra Csíkszeredában. Ez az ötödik épület, amelyet azzal a céllal építettek, hogy szakembereket vonzanak a Megyei Sürgősségi Kórházba, az egészségügyi szolgáltatások javítása érdekében.

A lakások átadásán részt vett Hajdu Gábor parlamenti képviselő, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Korodi Attila Csíkszereda polgármestere, Stekbauer Zsombor, a kórház adminisztratív igazgatója és a négy otthont igénybe vevő orvosok.

„Ez volt a megyei tanács legjobb döntése ebben a projektben, és sikerült kikecmeregnünk az összeomlásból, mert fennállt a veszély, hogy orvoshiány miatt bezárják a kórházat. Ez az évente megtett erőfeszítés segít a megyei kórház szakszemélyzeti kapacitásának erősítésében, és érdemes folytatni, mert szeretnénk erősíteni az egészségügyi ellátást és biztonságot nyújtani Hargita megye lakosságának. Célunk, hogy a szolgáltatások teljes skáláját kínáljuk, és ezzel a csapattal sikeresek leszünk.” – értékelte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a projekt során bizonyos akadályok is adódtak a gázszolgáltató késedelmes hálózati csatlakozása miatt, így bár az épület 2020-ban elkészült, a gázhálózatra történő csatlakozás 2022 februárjában történt meg, az engedélyezési és beépítési folyamat meghosszabbította a lakások átadási határidejét.

Hargita Megye Tanácsa 1,2 millió lejt ruházott be, a tényleges haszonélvező négy fiatal orvos, közülük három Hargita megyei, egy pedig Galatiból származik. Szakterületük a gyermeksürgősségi, gyermeksebészet, érsebészet és ortopédia.

A konferencián jelenlévő Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere gratulált a megyei tanács csapatának az orvosokat támogató program lebonyolítása során tanúsított kitartásához, így sikerült nyitva tartani a kórházat az egészségügyi dolgozók előtt. A polgármester egyúttal megemlítette, hogy elindult az önkormányzat olyan projektje, amelynek révén a keleti városrészben lakóterekkel és szolgáltatásokkal rendelkező városi térség jön létre, kiegészítve ezzel a megyei tanács projektjeit.

Stekbauer Zsombor adminisztratív igazgató a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház nevében megköszönte a megyei tanács vezetőségének támogatását a fiatal szakorvosok vonzásában, a szolgálati lakás valódi segítséget jelent az ide kerülni vágyó orvosoknak és családjuknak.

„A jól megtervezett munka és a kitartás meghozza az eredményt” – hangsúlyozta Hajdu Gábor, az RMDSZ parlamenti képviselője, az értelmiségiek térségbe történő vonzásának fontosságát is nagyra értékelve.

A parlamenti képviselő ugyanakkor kiemelte, hogy a megye, az önkormányzat, Hargita megye parlamenti képviselőinek együttműködési szintje az eredményeket is megmutatta, megjegyezve, hogy a jövőben még sok tennivaló van, pl. II-es kategóriájú regionális klinikai kórház céljának elérése a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára.

  • információk és fényképek: Hargita Megye Tanácsának Sajtóirodája

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy