Orbán politikája káros hatással volt a romániai magyar közösségre

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A legutóbbi népszámlálás adatai szerint a romániai magyarság létszáma drámaian csökkent, alig megközelítve az 1 millió főt. Látva, hogy közösségük mennyire apadt, az RMDSZ-esek jajgatni kezdtek, az Erdélyi Magyar Szövetségből pedig képmutatók lettek.

A legutóbbi, 2011-es népszámláláshoz képest 225 ezerrel csökkent a Romániában élő magyarok száma, ami azért egy elég nagy szám. Miért történt ez? Mindenhol lehet látni a romániai magyar politikusok verzióját, mert nyilvános.

Elmondjuk a mi verziónkat, amely szerintünk az igazi.

Politikai fölényének biztosításához és a magyarországi diktatúra megteremtéséhez Orbán Viktornak szüksége volt a romániai magyarság szavazataira, akiknek futószalagon magyar állampolgárságot ajánlott fel. Az új állampolgársággal az útlevélben sok romániai magyar nem gondolkodott, és a nagyvilágba távozott, a magyar állampolgárság több utazási lehetőséget kínált a románhoz képest. Orbán Viktor tudta, hogy ennek meglesz a hatása, de miután romániai magyar politikusok a szolgái voltak, folytatta a szavazatokért cserébe állampolgárságot adó politikáját, és az egyik legnagyobb demográfiai csapást mérte a romániai magyar etnikumra.

És így a forradalomtól egészen mostanáig Magyarország romániai politikája hozzájárult a magyar etnikai közösség csaknem 40%-a eltűnéséhez, és ebből a demográfiai hanyatlásból az egyetlen, aki profitált, természetesen Orbán Viktor és néhány romániai magyar politikus, akik lenyűgöző vagyonra tettek szert azzal, hogy minden alkalommal kiárusították a magyar választókat.

A katasztrofális demográfiai hanyatláson túl a magyar közösségnek van még egy nagy problémája. A magyar politikusok elszigetelték és fogva tartották választóikat azzal, hogy különféle eszközökkel akadályozták a romániai magyarokat a román nyelv tanulásában, így nem folytathatták felsőfokú tanulmányaikat a romániai egyetemeken, és a Magyarországon tanulók túlnyomó többsége nem tért vissza a romániai magyar közösségekre jellemző szegénységbe. A népszámlálás szerint a romániai magyarok mindössze 12,9 százaléka rendelkezik felsőfokú végzettséggel, ami drasztikus csökkenést jelent a magyar nemzetiségűek képzettségében. Ez rendkívül súlyos dolog egy lakosság számára, de nagyon jó a politikusoknak, mert végzettség nélkül a választók könnyebben manipulálhatók.

Látva azokat a számokat, amelyek azt mutatják, hogy a forradalom óta mostanáig közel felére csökkent a romániai magyarság száma, látva, hogy a többségi magyar lakosságú területeken a legalacsonyabbak a fizetések Romániában, látva, hogy alacsonyabb a felsőfokú végzettségűek aránya a magyar nemzetiségűek körében a saját következtetéseinket számok alapján vonhatjuk le, nem vélemények vagy propaganda alapján. A magyar politikusok segítségével Romániában megvalósított orbáni politika súlyosan lecsökkentette a magyar közösséget, szegénységhez és a magyarlakta területek elnéptelenedéséhez vezetett, és veszélyesen csökkentette a romániai magyarság iskolázottságát.

Sajnos ez az igazság. A romániai magyar politikusok feláldozták a romániai magyarokat Orbán politikai érdekeiért.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy