(FOTO) Consiliul Județean Harghita a dat în folosință patru noi locuinţe pentru medici

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a dat în folosinţă, miercuri, 4 ianuarie, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici, cu o suprafață cuprinsă între 49-51 mp.  Acesta este al cincilea imobil construit cu scopul de a atrage specialişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), pentru îmbunătăţirea serviciilor medicale.

La evenimentul de predare a locuinţelor au participat Hajdu Gábor, parlamentar, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, Stekbauer Zsombor, director administrativ al spitalului și medicii beneficiari ai celor patru locuințe.

A fost cea mai bună decizie luată de consiliul județean în acest proiect, și din colaps am reușit să ieșim, pentru că era pericolul de a fi închis spitalul din lipsa medicilor. Acest efort pe care îl facem anual ne va ajuta sa întărim capacitatea personalului de specialitate din spitalul județean și merită să continuăm pentru că vrem să întărim serviciile medicale și să oferim siguranță cetățenilor din județul Harghita. Obiectivul nostru este să oferim toată gama de servicii și cu această echipă vom reuși.”,  a apreciat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Totodată, acesta a subliniat că pe parcursul proiectului au fost și anumite piedici cauzate de întârzierea furnizorului de gaz în realizarea racordării la rețea, astfel încât, deși imobilul fusese finalizat în 2020, branșamentul la rețeaua de gaze s-a realizat în luna februarie 2022, procesul de avizare și montare prelungind data predării locuințelor.

Valoarea investiției Consiliului Județean Harghita este de 1,2 milioane de lei, beneficiarii efectivi fiind patru tineri medici, trei dintre ei originari din județul Harghita și unul dintre ei din Galați. Specializările acestora sunt în urgență pediatrică, chirurgie pediatrică, chirurgie vasculară și ortopedie.

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, a felicitat echipa consiliului județean pentru perseverență  în derularea programului de sprijinire a medicilor reușind astfel să mențină spitalul deschis cadrelor medicale. Totodată, primarul a amintit demararea unui proiect al municipalității prin care în zona estică a orașului va fi realizată o zonă urbană cu spații de locuit și pentru servicii care completează astfel proiectele consiliului județean.

Din partea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, directorul administrativ, Stekbauer Zsombor, a mulțumit conducerii consiliului județean pentru sprijinul acordat în efortul spitalului de a atrage tineri specialiști, locuințele de serviciu fiind un real ajutor pentru medicii care doresc să vină aici împreună cu familiile lor.

Munca bine planificată și perseverența dau rezultate daca ne uităm la acești doisprezece ani de când consiliul județean și  președintele și-au impus punctul de vedere în dezvoltarea spitalului județean” a subliniat Hajdu Gábor, parlamentar UDMR, apreciind totodată importanța atragerii intelectualilor în zonă.

Totodată, parlamentarul a subliniat faptul că, nivelul de cooperare dintre județ, municipalitate, reprezentanții județului Harghita în Parlament, a făcut ca rezultatele să apară, menționând că mai sunt multe lucruri de făcut în viitor, printre care atingerea obiectivului de spital clinic regional de categoria a II-a pentru SJU Miercurea Ciuc.

  • informații și fotografii furnizate de Biroul de presă al Consiliului Județean Harghita
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy