Hargita megyében kánikula várható, sárga kód lesz érvényben szerdán, június 19-én

0

Articol disponibil în: Magyar Română

SÁRGA KÓD

Június 19-én a hőhullám az egész országra kiterjed. A Körösvidék északi részén, Máramarosban, Erdély nagy részében, Moldvában, Munténia keleti részén és Dobrudzsa területén általában 32 és 35 fok között alakulnak majd a maximumok, helyenként kánikula várható. A kellemetlen hőérzet fokozott lesz, a hőmérséklet-páratartalom index (TSI) eléri és kissé meg is haladja a kritikus 80 egységet.

Helyenként trópusi lesz az éjszaka, a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek 20 fok körül alakulnak.

NARANCSSÁRGA KÓD

Június 19-én a hőhullám Bánátban, Olténiában, Munténia nyugati felében, valamint a Körösvidék déli részén és Délnyugat-Erdélyben fokozódik, ahol a hőmérséklet ezen a napon különösen magas lesz. A legmagasabb hőmérsékleti értékek általában 33 és 37 fok között lesznek, kánikula és fokozott kellemetlen hőérzet alakul ki, a hőmérséklet-páratartalom index (TSI) pedig meghaladja a kritikus 80 egységet.

Az éjszaka trópusi lesz, a legalacsonyabb hőmérséklet 20 fok körül alakul.

Megjegyzés: Az elkövetkező napokban az ország nagy részén továbbra is tart a hőhullám, és a kellemetlen hőérzet továbbra is jelentős lesz.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy