Hargita megyei cégek székhelyeit ellenőrizték a rendőrök: szabálysértéseket állapítottak meg, javakat és pénzösszegeket koboztak el

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A gazdasági rendőrség rendőrei 2023 március 13-án a szellemi tulajdonjoggal és az adócsalással kapcsolatos törvénytelenségek megelőzésére és leküzdésére kidolgozott intézkedési terv alapján 37 ellenőrzést kezdeményeztek és hajtottak végre a megyében, különböző cégek székhelyén.

„Az ellenőrzések nyomán az észlelet szabálytalanságok miatt bírságokat szabtak ki összesen 136.600 lej értékben.

Ugyanakkor tetten érték egy olyan termék forgalomba hozatalát, amely a regisztrált márkájú termékkel azonos vagy hasonló jegyekkel bírt. A terméket azonosították és elszállították a további vizsgálatok céljából. Találtak továbbá ismert márkájú parfümökhöz kapcsolódó címkenyomtató berendezést, és hozzávetőleg 40 liternyi parfüm mennyiséget is, amelyről felmerül az alapos gyanú, hogy hamisítványról van szó, körülbelül 200 ezer lej értékben.

A pénztárgépbe be nem vezetett 407 lejt is lefoglaltak” – tájékoztatott a Hargita megyei rendőrség.

A tevékenységen közrendvédelmi rendőrök, a Hargita megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság szakembere, valamint a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Főbiztosság két szakembere vett részt.

fotó: Hargita megyei rendőrség

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy