Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség: 25 medveriasztás az elmúlt hét mérlege

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az elmúlt héten 25 hívás érkezett a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőséghez a 112-es számon keresztül, medve jelenléte miatt a következő településekről: Sikaszó, Gyilkostó, Csíkszentgyörgy, Zetelaka, Tusnádfürdő, Gyergyóújfalu, Csíkszépvíz, Székelykeresztúr, Kányád, Gyergyóholló, Székelyudvarhely, Parajd, Csíkszereda, Madéfalva, és a 11C jelzésű, Sepsibükszádot a Szent-Anna tóval összekötő országútról.

A járőrök minden esetben a környéken maradtak egy ideig, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a veszély már nem fenyeget. A beavatkozó csoport a GEO 81/2021 előírásai szerint annak a közigazgatási-területi egységnek a polgármesteréből/alpolgármesteréből, ahol az esemény történt, csendőrökből, a vadásztársaság képviselőjéből és egy állatorvosból alakul.

Az év eleje óta a 112-en-es egységes segélyhívó számon keresztül 179 hívás érkezett a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőséghez, jelezve, hogy a medve lakott területek közelében tartózkodik. Minden esetben beavatkozó csapatot küldtek a helyszínre.

A beavatkozások során kár nem keletkezett, egyéb esemény nem történt.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség emlékezteti az embereket, hogy minden alkalommal, amikor ilyen helyzetek szemtanúi, hívják a 112-es segélyhívó számot, ne próbáljanak beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, legyenek óvatosak, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, és ne közelítsék meg a medvéket filmezés vagy fényképezés céljával.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy