Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség: Az elmúlt hét mérlege- 8 telefonhívásban jelezték medvék jelenlétét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt héten a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatához 8 hívás érkezett a 112-es számon keresztül, amelyekben medvék jelenlétéről számoltak be Lövéte, Borszék, Fenyéd, Székelyvarság, Gyergyótölgyes és Parajd területén.

A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécseri irodájába a 112-es rendszeren keresztül regisztrált 8 hívás közül, amelyek medvék jelenlétét jelezték, 2 esetben volt szükség az erre a célra létrehozott speciális csapat konkrét beavatkozására. Az első esetben egy medvét jelentettek egy lövéteii udvarból. Egy csendőrcsapat érkezett a helyszínre, ahol igazolást nyert a medve jelenléte, a vadállatot pillanatok alatt az erdőbe kergették.

A második eset is hasonló, egy polgár jelezte egy medve jelenlétét egy székelyvarsági udvarban. A csendőrök hatékonyan avatkoztak be, és a vadállatot az erdőbe kergették. A járőrök minden esetben egy ideig a területen maradtak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a veszély már nem fenyeget.”- közölte a Hargita megyei csendőrség.

Az év eleje óta 365 hívást regisztráltak a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécserszolgálatánál a 112-es segélyhívó rendszeren keresztül, amelyek medvék jelenlétét jelentették lakott területek közelében. Minden esetben beavatkozó csapatot küldtek a helyszínre.

A 81/2021-es Sürgősségi Kormányrendelet rendelkezéseinek megfelelően a beavatkozó csoportot az esemény helyszínéül szolgáló közigazgatási terület polgármestere/alpolgármestere, csendőrök, a vadászegyesület képviselője és egy állatorvos alkotja.

A csendőrök emlékeztetik a lakosságot, hogy minden ilyen helyzet észlelésekor hívják a 112-es segélyhívószámot, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, legyenek óvatosak a háztartási hulladék elhelyezésével, és ne közelítsék meg a medvéket, hogy filmezzék vagy fényképezzék őket.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy