Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség: Közrendvédelmi intézkedések a csíkszeredai labdarúgó-mérkőzésen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Hargita megyei csendőrök jelen lesznek a közrendvédelmi intézkedések biztosítása érdekében az AFK Csíkszereda – Progresul Spartac Bukarest labdarúgó-mérkőzésén, amelyre február 25-én, szombaton 11:00 órai kezdettel kerül sor a csíkszeredai Városi Stadionban.

A sportversenyek és sportmérkőzések során elkövetett erőszak megelőzéséről és leküzdéséről szóló 2008/4-es törvény értelmében a stadionba való belépést, a közönség bejutását, az öltözők őrzését és a játékvezetők védelmét, a stadionban a közönség irányítását és felügyeletét a szervező által szerződtetett biztonsági és védelmi társaságok megbízottjai látják el.

A Hargitai megyei csendőrség azt tanácsolja a nézőknek, hogy ne keveredjenek olyan eseményekbe, amelyek a közrend és a köznyugalom megzavarásához vezethetnek, és határolódjanak el minden olyan verbális vagy fizikai erőszaktól, amely erőszakos megnyilvánulásokhoz vezethet.

A Hargita megye csendőrség emellett kifejti, hogy a hatályos jogszabályok tiltják a következőket:

– pirotechnikai anyagok birtoklása, használata vagy azokkal végzett műveletek végrehajtása;

– az arénába való belépés mérgező anyagokkal, alkoholos italokkal, edényekkel, tompa tárgyakkal, késekkel, tőrökkel vagy egyéb olyan tárgyakkal, amelyek veszélyeztethetik a résztvevők biztonságát;

– bármilyen tárgy, maró vagy szennyező hatású anyag dobálása más nézőkre, tisztségviselőkre vagy játékosokra, rendfenntartókra vagy biztonsági személyzetre, a sportbázison belüli ingó és ingatlan vagyonra, valamint a játékfelület irányába.

A résztvevők kötelesek betartani a szervező és a rendvédelmi szervek által meghatározott intézkedéseket a mérkőzés helyszínére vezető útvonalakon, a stadion közelében és a stadionon belül, és kötelesek alávetni magukat a rendfenntartó szervek által végzett megelőző testi ellenőrzésnek és a csomagellenőrzésnek.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy