Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

IJJ Harghita: Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal din Miercurea Ciuc

Jandarmii harghiteni vor fi prezenţi pentru a asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfășurării meciului de fotbal dintre AFK Csikszereda și Progresul Spartac București, care va avea loc sâmbătă, 25 februarie, începând cu ora 11:00, pe Stadionul Municipal Miercurea Ciuc.

În conformitate cu Legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea pe stadion, accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului pe stadion se realizează de către agenţi ai societăţilor de pază şi protecţie contractate de organizator.
Jandarmeria Harghita recomandă spectatorilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.
De asemenea, IJJ Harghita precizează că legislația în vigoare interzice următoarele:
deținerea, folosirea sau efectuarea oricăror operațiuni cu materiale pirotehnice;
– accesul în arenă cu substanțe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuțite, pumnale ori alte asemenea obiecte, care pot pune în pericol siguranța participanților;
– aruncarea asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc.
Participanții trebuie să respecte măsurile stabilite de organizator și de forțele de ordine, pe traseele către locul de desfășurare a meciului, în apropierea și în incinta stadionului și sunt obligați să se supună la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de către forţele de ordine.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.