Hargita megyei csendőrök a törvénytelen kereskedelem ellen küzdenek

0

Articol disponibil în: Magyar Română

P (1)Tegnap, folyó év március 17-én 11 órakor Salamás községben a Hargita megyei csendőrök parfümöket koboztak el.

A maroshévízi 5-ös számú csendőrkülönítmény tagjai Sármás községben azonosítottak egy férfit, aki parfümöket kínált eladásra kereskedelmi tevékenység számára ki nem jelölt helyen. Ezért a parfümöket elkobozták, a 22 éves férfit a 12/1990 sz. törvény, 2. cikkely, 1. pont alapján 500 lejre megbüntették.

Ezúton is emlékeztetni szeretnénk, hogy „származási papírok nélküli javakkal folytatott termelési-, kereskedelmi- vagy szolgáltatási tevékenység” illetve „bármilyen áru ambuláns árusítása a polgármesteri hivatalok, megyei tanácsok vagy prefektusi hivatalok által erre ki nem jelölt helyeken” törvénysértésnek minősül és 500-5.000 lej közötti pénzbüntetéssel sújtható a 12/1990-es, a lakosságot a törvénytelen kereskedelemtől védő törvény alapján.

Saját biztonságuk érdekében a csendőrség arra kéri a lakosságot, hogy értesítsék a legközelebbi közrendészeti járőrt, ha ismeretlen személyek megvételre kínálnak különböző termékeket.

Közszolgálati és Információs Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy