Rendezvénysorozattal ünneplik az Európai Kreativitás Napját Csíkszeredában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsa a tíz országot átfogó CreArt projekt keretében március 18-22. között hat rendezvénnyel ünnepli meg immár negyedik éve az Európai Kreativitás Napját a megyeközpontban.

Mint ismeretes, a CreArt projekt fő célja a képzőművészet mobilitásának elősegítése, a lokális trendek globális körforgásba való emelése, az ifjúság szakmai motiválása az alkotási folyamatra.

A március 18-i program magába foglal egy elsősorban diákoknak szóló oktatási programot: Iochom Zsolt fotóst, a 2015-ös Én és a város CreArt európai vándorkiállításra beválasztott alkotót kértük fel, hogy fotótippekkel, hasznos tanácsokkal lássa el a fotózás iránt érdeklődő fiatalokat. Az előadás pénteken déli 12 órától kezdődik a megyeháza márványtermében.

Pénteken 17 órától a Csíki Székely Múzeum Kossuth Lajos utcai galériájában az elmúlt évek CreArt európai vándorkiállítására beválasztott képzőművészek munkáiból nyílik közös tárlat. A kiállító művészek: Márton Ildikó, Veres Imola, Fülöp József, Iochom Zsolt, Fodor Zsuzsánna és Kovács Kinga.

Március 21-én, hétfőn 10 órától az Anyaság témában tartanak műhelymunkát a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola és a székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Középiskola diákjainak részvételével a megyeháza márványtermében.

Ugyancsak hétfőn 11 órától a Hargita Megyei Művészeti Népiskolával közösen húsvéti tojásírásra várják a kisiskolás csoportokat Hargita Megye Tanácsa földszinti hátsó kiállítóterében.

Az idei CreArt európai vándorkiállítás témája: Jegyzetek a jövőről. A Hargita megyei alkotók munkáit felvonultató kiállítást március 21-én, délután 17 órától nyitják meg a Megyeháza Galériában. A kiállító művészek: Csata Kinga Ibolya, Fodor Zsuzsánna, Iochom Zsolt, Kovács Kinga, László Hajnalka, Mezey Ildikó, Szakács Eszter és Vitos Hajnal.

Március 22-én, kedden 17 órától a CreArt európai műhelymunkák és rezidensművész-programokban résztvevő képzőművészek alkotásaiból nyílik kiállítás a Nagy István Művészeti Középiskola aulájában. A kiállító művészek: Gidó Szende Melinda, Bartis Elemér Márton, Berze Imre, Veres Imola, Kovács Kinga és Zsigmond Adél.

Rendezvényeinkre szívesen várjuk a sajtó képviselőit!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy