Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség: Az elektromos roller felhasználók figyelmébe

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A kormány hétfőn, október 4-i ülésén hagyta jóvá az elektromos rollerek közutakon történő forgalmát szabályozó döntést.

Így az elektromos rollerekkel nem közlekedhetnek a járdán, hanem csak kerékpárutakon, ha vannak ilyenek.

Az elektromos rollert vezetők kötelesek maguknál tartani személyi igazolványt.

Tilos elektromos rollerrel közlekedni, ha a vezető alkohol vagy pszichoaktív anyagok hatása alatt áll, illetve amikor az utat jégkéreg, jég vagy hó borítja.

A műszaki feltételeket tekintve a rollert funkcionális kormányrendszerrel, illetve hatékony fékberendezéssel és hangjelző rendszerrel kell felszerelni.

A rollereket éjszaka vagy rossz látási viszonyok között is fel kell szerelni lámpákkal és legalább egy fluoreszkáló fényvisszaverő eszközzel, beleértve a kerekeket is.

A rollervezetőknek tilos utasokat szállítaniuk, egyedül kell utazniuk, és balra kanyarodáskor le kell szállniuk a járműről.

Ugyanakkor az elektromos rollerek csak egyes sorban közlekedhetnek a közutakon, semmiképpen sem párhuzamosan vagy több sorban, a gyalogátkelőknél pedig, mint a kerékpárok esetében, le kell szállni a járműről és úgy átkelni.

És ha már a gyalogosokról beszélünk, akkor helyénvaló, sőt szükséges, hogy mindannyian észnél legyünk, és tartsuk be a hatályos jogszabályi rendelkezéseket, beleértve az elektromos rollerekre vonatkozó változtatásokat is, hogy elkerüljük az esetleges kellemetlenségeket vagy nem kívánt eseményeket .

Ha útra kelnek, jó utat kívánunk!

  • a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség által szolgáltatott információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy