Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság: 23.000 lej bírság erdészeti törvénytelenségekért Farkaslakán

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A rendőrök 115 köbméter tűzifát fedeztek fel legális dokumentumok nélkül két farkaslakai cégnél

Folyó év október 25-én a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség Gazdasági Bűnözés Elleni Nyomozó Szolgálatának szakembereiből álló csoport nagyszabású akciót hajtott végre, amelynek célja az erdészeti ágazatban elkövetett illegális cselekmények és a faanyag kitermelésének, tárolásának, feldolgozásának és forgalmazásának sajátos gazdasági területein folytatott illegális tevékenységek megelőzése és leküzdése, valamint az adócsalás terén elkövetett törvénytelenségek elleni küzdelem volt.

A nyomozás eredményeként a rendőrség azonosított két, Farkaslaka településen munkaponttal rendelkező kereskedelmi vállalatot, amelyek 115 köbméternyi faanyagot, főként tűzifát tároltak, közel 25.000 lej értékben.

A rendőrök megállapították, hogy az ellenőrzött egységek nem végezték el a SUMAL 2.0 alkalmazásban szereplő megfelelő jogi műveleteket, és hogy a kísérő árunyilatkozatok nem voltak érvényesek a jogszabályoknak megfelelően.

Ennek következtében a rendőrök a 171/2010-es törvény értelmében 23.000 lejes bírságot szabtak ki a szóban forgó vállalatokra. E szankció mellett kiegészítő intézkedésként a teljes faanyagmennyiséget elkobozták.

Az ellenőrzést követően a rendőrök az egységes ellenőrzési nyilvántartás vezetésére vonatkozó kötelezettség elmulasztása miatt is bírságot szabtak ki.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy