Három rablás egy napon, elkövetője 13 éves kiskorú

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A helyi rendőrök azonosították a 13 éves gyanúsítottat, akitől visszaszereztek 3.800 dollárt. Ezután a kiskorú még két rablási kísérletet tett, végül egy zálogházban fogták el a rendőrök.
2016 április 12-én a 29 éves B.A. értesítette a székelyudvarhelyi rendőrséget, hogy ismeretlen tettesek eltulajdonítottak tőle 4.000 dollárt. A nyomozás során kiderült, hogy este fél hét körül ismeretlen tettesek a nyitott kapun keresztül behatoltak a feljelentő udvarára és az udvaron parkoló záratlan autó kesztyűtartójából elloptak 4.000 dollárt. A rendőrök elfogták az elkövetőt a 13 éves B.R. személyében, akinél már csak 3.800 dollár volt, amit vissza is szolgáltattak a károsultnak.
Ugyanaznap este 11-kor ismét értesítették a rendőrséget, hogy ismeretlen tettesek behatoltak egy zálogházba betörve az ablaküveget és megrongálva a riasztóberendezés billentyűzetét majd zsákmány nélkül elmenekültek.
Két órával később a 112-es segélyhívó számon érkezett bejelentés, hogy betörés van folyamatban egy üzletben. A legközelebbi járőröző egység a helyszínre sietett, és a tettest – aki felfeszítette a zsalugátert és betörte a bejárati ajtó üvegét, illetve tönkretette a riasztóberendezés billentyűzetét – még bent találták az üzletben. Mint kiderült ugyanaz a 13 éves B.R. volt az elkövető.
Lopás, minősített lopás szándékának és rongálás gyanújával indítanak kivizsgálást az ügyben, figyelembe véve a kiskorúakra vonatkozó jogszabályokat – tájékoztatott a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy