Trei jafuri în aceeași zi. Hoțul, un copil de 13 ani

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Poliţiştii locali l-au identificat, iar poliţiştii l-au depistat cât se poate de rapid pe suspect, un minor de numai 13 ani, de la care au recuperat 3.800 de dolari, după care minorul a mai comis două tentative de furt, mai întâi la o casă de amanet, iar mai apoi la un magazin, în interiorul căruia a fost prins de poliţişti

La data de 12.4.2016, în jurul orei 20:00, Poliţia Municipiului Odorheiu Secuiesc a fost sesizată de B.A. de 29 de ani, din localitate, despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras 4.000 de dolari.

În urma primelor verificări poliţiştii au stabilit că, în jurul orei 18:30, autori necunoscuţi au pătruns în curtea locuinţei reclamantului, prin poarta lăsată deschisă, apoi au sustras cei 4.000 de dolari din torpedoul autoturismului acestuia, care era parcat cu portierele neasigurate.

Poliţiştii locali l-au identificat pe suspectul comiterii faptei, în persoana lui B.R. de 13 ani, localnic, iar poliţiştii l-au depistat imediat, asupra acestuia fiind găsiţi 3.800 de dolari, bani ce au fost restituiţi păgubitului.

În aceeaşi seară, în jurul orei 23:00, Poliţia Municipiului Odorheiu Secuiesc a fost sesizată cu privire la distrugerea, de către autori necunoscuţi, a unui geam termopan şi a două tastaturi de la sistemul de alarmă ale unei Case de Amanet din localitate, de unde autorii au fugit fără să sustragă bunuri sau valori.

După aproape două ore, mai exact la ora 24:42, o nouă sesizare, făcută prin S.N.U.A.U. 112, alerta poliţiştii cu privire la pătrunderea prin efracţie într-un magazin din municipiul Odorheiu Secuiesc.

Cea mai apropiată patrulă de siguranţă publică s-a deplasat imediat la faţa locului unde, prin rapiditatea intervenţiei, suspectul a fost surprins în interiorul magazinului şi identificat în persoana aceluiaşi minor, B.R. de 13 ani care, în acest caz a distrus un ochi de sticlă şi jaluzelele de la uşa de acces, precum şi tastatura de la sistemul de alarmă din interior.

În cauză sunt continuate cercetările, cu respectarea procedurii speciale în cazul autorilor minori, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, distrugere şi tentativă la furt calificat, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy