Hatékony együttműködés Hargita Megye Tanácsa és a Csíkszeredai Sürgősségi Megyei Kórház között a betegek biztonságának növelése érdekében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

  • Megvalósított beruházások a 2014-2020 Nagy Infrastruktúra Operatív Program finanszírozásában

Hargita Megye Tanácsa, mint főpartner és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház, mint partner, a következő időszakban a Nagy Infrastruktúra Operatív Program 2014-2020 által finanszírozott, igen fontos projektet ültet gyakorlatba, amelynek célja a megyei kórház betegei biztonságának növelése, tűzérzékelő-, a belső légkörben megengedett maximális oxigénkoncentráció túllépését jelző-, riasztórendszerek infrastruktúrájának bővítése, valamint a belső elektromos hálózatba való beruházással.

A projekt összértéke mintegy 15 millió lej, amelyből a nem támogatható kiadások, mintegy 4 millió lej, amely a Hargita Megye Tanácsa önrészét képezi a pályázatban.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke köszönetet mondott a Programok és Projektek Vezérigazgatóság munkaközösségének, a kórház pályázatokért felelős csapatával való hatékony együttműködésért.

„Ez idő alatt nem hagytunk ki egyetlen olyan lehívható összeget sem, amely a megye működése szempontjából alapvető fontosságú intézmény fejlesztéséhez szükséges lenne. Sikerült irányt váltanunk, mert hosszú éveken keresztül Hargita megye kimaradt az egészségügyi infrastruktúrát  támogató európai finanszírozásból. Ebben az időszakban fontos, hogy az intézmény, a  tevékenységek biztonságát garantáljuk, valamint biztosítsuk azokat a rendszereket, amelyek révén mind a dolgozók, mind a betegek biztonságban érezhetik magukat a kórházunkban” – nyilatkozta a megyeelnök.

Konrád Judit, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere hangsúlyozta a projekt fontosságát, megköszönve a betegek eddig tanúsított türelmét, amelyre a következő időszakban is számítanak, hiszen a jelenlegi ideiglenes kellemetlenségek a jövőben a betegek biztonságát fogják szolgálni.

„A világjárvány megtanított bennünket arra, hogy szembe kell néznünk a korlátainkkal, és szembe kell néznünk az előre nem látható helyzetekkel, amelyek száma igen nagy volt. Sikeresen leküzdöttük ezeket a helyzeteket, amelyek mindenki számára kihívást jelentettek. Nagyon örülünk, hogy van egy csapatunk, amely hosszú ideje sikeresen együttműködik a megyei tanács csapatával, mert ez a kórház fejlődéséhez vezet, és nagyon fontos számunkra. Köszönjük a betegek türelmét, mert sok projekt zajlik a kórházban, de továbbra is biztosítani fogjuk a megfelelő körülményeket az orvosi munkához”– mondta Konrád Judit.

Peli Levente, Hargita Megye Tanácsa Programok és Projektek Vezérigazgatóságának vezérigazgató-helyettese ismertette a projekt technikai részleteit és a megvalósítandó beruházásokat, többek között: műszaki beavatkozások megközelítőleg 11 ezer négyzetméternyi beépített területen; új elektromos kapcsolószekrények, az A és B épületszárny elektromos berendezéseinek korszerűsítése; földcsatlakozás és villámcsapás elleni védelem kiépítése; a tűz terjedését korlátozó intézkedések, mint például a külső és belső tűzcsapok felszerelése, tűz érzékelő, jelző és riasztó berendezés; oxigénkoncentráció érzékelő rendszer.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy