Nagyszabású gyakorlat Székelyudvarhelyen! Aktiválták a Vörös Beavatkozási Tervet (FOTÓ)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tegnap, július 19-én Székelyudvarhelyen nagyszabású gyakorlatot hajtottak végre terepen erőkkel és eszközökkel, amelynek célja a nagyszabású vészhelyzetek kezelésére szolgáló beavatkozási koncepció ellenőrzése volt, egy gazdasági szereplőnél történt robbanás és az azt követő tűz, valamint egy több áldozattal járó közúti baleset esetében, valamint a beavatkozást irányító személyzet ellenőrzése a beavatkozó erők szervezésében és koordinálásában.

Annak érdekében, hogy a műveletet az ilyen vészhelyzetben történő beavatkozáshoz hasonló körülmények között hajtsák végre, beindították a Vörös beavatkozási tervet, és mozgósították az ISU Hargita munkacsoportjának tagjait, a székelyudvarhelyi, csíkszeredai és gyergyószentmiklósi katonai tűzoltókat az esemény helyszínére, 4 beavatkozó járművel (2 tűzoltóautó, 1 műszaki mentőautó, 1 kutató-mentő konténer) és 5 SMURD járművel (a személyzet és több áldozatot szállító jármű és 4 SMURD B2 típusú mentőautó).

Ebben a komplex tevékenységben, amely Hargita megye Vörös beavatkozási tervének tesztelését foglalja magába, részt vettek a Hargita Megyei „Olt” Sürgősségi Esetek Felügyelőségének tűzoltói, a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház rohammentős- sürgősségi betegfelvevő osztályának személyzete, a Megyei Mentőszolgálat, a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság, Hargita Megyei csendőrfőfelügyelőség, a Hargita Megyei Vöröskereszt, a Székelyudvarhelyi Városi Kórház és a Sürgősségi Helyzetek Helyi Bizottsága.

A Hargita megyei „Olt” Sürgősségi Esetek Felügyelőségének fő célkitűzései e komplex gyakorlat keretében a Hargita megyére vonatkozó Vörös Intervenciós Terv életképességének tesztelése és a következők ellenőrzése:

  • az intervenciós struktúrákban dolgozó személyzet képzésének szintje a Vörös Beavatkozási Terv végrehajtására vonatkozóan;
  • az információáramlás nagyszabású vészhelyzetekben, a technikai kommunikációs eszközök rendelkezésre állása és az operatív kommunikációs kapcsolatok életképessége a saját erők irányításának, valamint az intézményen belüli és intézményközi együttműködésnek a biztosítása érdekében;
  • az irányítási dokumentumok életképessége, a rendkívül összetett helyzetek kezelésére szolgáló műveleti eljárások, valamint a reagálási és beavatkozási képességek tesztelése;
  • a gyakorlaton részt vevő erők közötti együttműködés megszervezésének módja, a problémák és a fejlesztést szolgáló megoldások azonosítása.

Biztosítjuk a polgárokat, hogy felkészültek vagyunk a különböző vészhelyzetekben való beavatkozásra, és ezekkel a gyakorlatokkal magas szinten tartjuk felkészültségünket.

      

        

Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy