Hazafiasságot árasztó farizeusok a nemzeti ünnepeken

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Több éve figyelem, hogyan változik a hivatalos ünnepek alkalmával az arcukat a szélbe tartó, kezüket a mellükön összefonó farizeusok bandája. Minden választási, vagy minden második választási ciklusban ezek a farizeusok lecserélődnek, és bárki láthatja, hogy csak addig hazafiak, amíg valamilyen funkcióban vannak. Mihelyt a polgármester, tanácselnök, dekoncentrált hivatal igazgatója, stb. nincs a hatalom bitokában, már le is lohadt hazafias lelkesedése. Többé már egy fűszálat sem visz a hősök sírjára, szivére sem teszi a kezét, csupán egészségügyi okokból, a zászló előtt pedig még álmában sem tiszteleg.
Az idők folyamán volt alkalmam látni több tucat ilyen előtűnő, majd eltűnő hamis hazafit. Most is olyan körülményszülte hazafit látok, akik azt sem tudták, hogy léteznek ezek az ünnepek, míg rlszt nem vettek rajta.
Kivéve azokat, akiknek hivatalból meg kell jelenniük hasonló eseményeken, a fotókra tolongók nagyrésze farizeus, aki életében nem adott egy pohár vizet egy háborús veteránnak, és fogalmuk sincs a nemzeti ünnepeket megalapozó áldozatokról. Sajnos a képmutatás a magukat közéleti személyiségeknek nevezők kedvenc foglalkozása, és meg tudják etetni a lassú felfogású népet hamis hazafisággal.

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy