Mi történik, ha népszavazást írnak ki a közkegyelmi tervezet ügyében?

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ha valóban referendumra kerül sor, ahogy Johannis elnök mondja, a referendumot elveszítik a közkegyelmi tervezet kezdeményezői. Elkezdődik a PSD bomlasztása Dragnea elítélésével, akit a PSD vezetők feladására kényszerítenek.

A referendum célja indulásból nem a lakosság véleményének megkérdezése, mert a lakosságot szükségtelen megkérdezni. Minden véleménykutatás világosan kimutatja, hogy a nép többsége ellenzi a közkegyelmi tervezetet.

A referendum egy hátralépést jelentene a Románia vezetését ellenőrzésük alatt tartó érdekcsoportok számára. A referendum nem lenne egy jó megoldás, mert a közkegyelmi tervezet 2000 személyt, nagyrészt politikusokat érintene. Sejtésünk szerint az egészet bizonyos politikusok fehérítésére találták ki, emellett olyanok is részesülnének a közkegyelemben, akik nem követtek el erőszakos cselekedeteket, vagy olyan anyák, akiket kisgyerekek várnak otthon, stb.

Az országot blokkoló elnöki felelőtlenség átokként ül az országon, amelytől nem képes szabadulni.  A normális az lenne, hogy Johannis elnök nyugodtan üljön az ellenzékben és gyűjtse a PSD ellen a fekete pontokat, egy év múltával pedig előálljon és bemutassa a népnek a PSD döntéseinek negatív hatásait.

Amit most látunk az sajnos egy újabb bizonyítéka a lakosság eszközként való használatának. Természetes, hogy minden kormány hoz kevésbé népszerű döntéseket is. Ha referendumot szerveztünk volna a fizetéscsökkentésről, a parlamenti immunitásról, biztos nem ment volna át; ha arról kellet volna dönteni, hogy a parlamenti tagok fizetését 1 lejben állapítsák meg, biztos lett volna a siker. Sajnos 26 éve Románia elnökei csak ilyen populista manipulálással hozakodnak elő.

Mi történhet egy referendum esetén? Johannis Isten küldöttének gondolja magát, és vissza akarja szerezni a hatalmat; Dragnea képes mindent feláldozni ezért a törvénytervezetért, amely a szabadságát és politikai jövőjét biztosítja. A két háborúzó fél közé ékelődött a lakosság, aki felületesen elemzi a dolgokat és könnyen manipulálható.

A népszavazás, ha meg lesz tartva, nem a nép akaratáról, hanem arról szól, ki tud jobban manipulálni, amely helyzetben a PSD veszíteni fog, mert Johannis mögött egy nagyon jól pontra tett online és offline propaganda gépezet áll, amelynek magja jól el van rejtve a szemünk elől, távol a román hírszerzéstől is.

Az elkövetkezőkben legyenek körültekintők a beérkező hírekkel, üzenetekkel kapcsolatban, bárhonnan jöjjenek is azok, olvassák, elemezzék, és gondolkodjanak rajta. A manipulálás háborúja következik, amelyben mindkét fél arról akarja meggyőzni önöket, hogy az önök javát akarja, a valóságban csak a saját javukat keresik.

Iosub Robert

Forrás: ZPN

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy