Házkutatások Hargita megyében adócsalás gyanúja miatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Gazdasági Bűncselekményeket megelőző osztály 44 rendőre a Bűnügyi Osztály, a Közrendészeti Osztály, a Fegyverek, Robbanó- és Veszélyes Anyagok Osztálya, a Különleges Bevetések Osztályának rendőreivel közösen 33 házkutatási parancsot kiviteleztek magánlakásokon és kereskedelmi társaságok szákhelyén Hargita, Neamt, Suceava, Iasi, Máramaros és Tulcea megyékben.

Az akció során pénzügyi és könyvelési aktákat foglaltak le, amelyekkel feltehetően folyamatos adócsalás bűncselekményét követték el. A kutatások szerint az így okozott kár 1.036.016 lej, amely az Áfa és jövedelmi adó be nem fizetéséből adódik. 11 személyt idéztek be a felügyelőség székhelyére kihallgatásra, 3 gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vettek. Az ügyben folytatódik a nyomozás a többi gyanúsított esetében is és a nyomozás eredményétől függően életbe lépnek a törvényes eljárások. A fenti események a Neamt- i Táblabíróság kinevezett ügyészének felügyelete alatt történtek, a Román Büntetőeljárási Törvénynek megfelelő hatáskör alapján.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy