Helyhatósági választások Hargita megyében (előzetes eredmények): Korodi Attila újabb mandátumot szerzett Csíkszeredában. Biró Barna Botond a megyei tanács új elnöke

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Új mandátumot szerzett a város élén Korodi Attila (RMDSZ) csíkszeredai polgármester – derül ki az Állandó Választási Hatóság honlapján közzétett részadatokból. Ezzel egy időben Bíró Barna Botondot (RMDSZ), a Megyei Tanács jelenlegi alelnökét választották meg a Hargita Megyei Tanács elnökének, miután megszerezte a vasárnapi szavazáson megjelent választópolgárok többségének szavazatát.

Az RMDSZ Székelyudvarhely önkormányzatában is figyelemre méltó sikert könyvelhetett el, ahol Szakács-Paál István, az unió jelöltje legyőzte a jelenlegi polgármestert, Gálfi Árpádot, a Székelyudvarhelyért Párt képviselőjét, ezzel lejárt nyolcéves mandátuma.

Hargita megyében az RMDSZ számos polgármesteri mandátumot szerzett, többek között olyan településeken is, ahol jelöltjeinek nem volt ellenjelöltje, ezzel is hangsúlyozva a Szövetség domináns pozícióját a térségben.

Maroshévízen a PNL Hargita elnökének, Sebastian Buzilănak sikerült legyőznie a hivatalban lévő PSD-s polgármestert, Dumitru Olariut. A nem hivatalos eredmények szerint Buzilăt a választók 45,04%-a részesítette előnyben.

A gyergyószentmiklósi önkormányzatot új polgármester, Nagy Zoltán vezeti, aki független jelöltként indult, és korábbi polgármesteri és alpolgármesteri tapasztalattal rendelkezik.

A párhuzamos számlálás szerint a főként románok lakta helységek többségét PSD-s polgármesterek vezetik majd. Ezek a helységek Gyergyóholló, Gyergyótölgyes, Gyergyóvárhegy, Galócás, Salamás és Vasláb.

A PNL-nek sikerült megtartania polgármesteri székét Bélbor községben, ahol Iliuță Hangan új mandátumot szerzett, megszilárdítva ezzel a párt jelenlétét ezen a területen.

A Hargita megyei helyhatósági választás rávilágított a polgárok politikai preferenciáira, és jelentős változásokat hozott a megye városainak és községeinek vezetésében. Kiderül, hogy az új vezetők hogyan tartják be ígéreteiket, és hogyan felelnek meg a választók elvárásainak.

információforrás: AGERPRES

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy