Helyi vállalkozók távolmaradása miatt esik el uniós támogatástól Hargita Megye Tanácsa

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Hargita Megye Tanácsa évek óta törekszik arra, hogy iskolai program keretében megvalósítható szolgáltatást közbeszerezzen, amelyre tejfeldolgozó vagy állattartó helyi vállalkozók jelentkezését várják. A programot kormányalap és uniós mezőgazdasági alap biztosítana pénzügyi forrást. Célja az iskolás gyerekekkel megismertetni a mezőgazdasági tevékenységeket, tejfeldolgozó üzemek és állatfarmok látogatásán keresztül. A kilenc kistérségre (lot) meghirdetett kiírásra idén sem sikerült nyertes jelentkezőt találni.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke sajnálatát fejezte ki, hogy egy ilyen program, amelyre külső pénzforrások hívhatók le, évről évre kihasználatlan marad.

A Kiskertész és Mintagazda programunk évente bővül és egyre közkedveltebb. Ebből kitűnik, hogy van érdeklődés a mezőgazdaság iránt a tanulók körében is. Ez a program jól kiegészítené a fenti két kezdeményezésünket, annál is inkább, hogy uniós források hívhatók le a finanszírozására. Amennyiben nem találunk közös megoldást a jövőben a termelőkkel és az állattartókkal, a gyerekeket egy nagyon jó lehetőségtől fosztjuk meg, hangsúlyozta Borboly Csaba, hozzátéve, hogy várja a termelők, gazdák és szolgáltatók észrevételeit a pályázati kiírással kapcsolatban, hogy a program mindenki számára hasznosan gyakorlatba ültethető legyen.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy