Hivatalosan is elindult a pénzügyi oktatási program. Várják a csíkszeredai diákokat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A 2021-2022-es tanév végén a Nagy Imre Általános Iskola egyik osztályának diákjai valami szokatlant és izgalmasat próbálhattak ki. A diákok az OTP Bank Románia Alapítványon keresztül egy Romániában egyedülálló pénzügyi oktatási programban vehettek részt. A visszajelzések biztatók, és ebben a tanévben remélhetőleg a város összes 5. és 9. osztályos diákja csatlakozik a kezdeményezéshez.

A diákok pénzügyi oktatása a fejlett országokban már elterjedt, Romániában viszont még a kezdeteknél tart. Az idei évtől a csíkszeredai városháza kezdeményezésének köszönhetően ingyenes pénzügyi oktatási programot indított az OTP Bank Románia Alapítvány.

„Ahhoz, hogy a program hosszú távon meghozza a várt eredményt, minden ötödikes és kilencedikes diáknak részt kell vennie ezen az öt alkalmas képzésen. Olyan gyakorlati, használható ismereteket és valós eszközöket biztosítunk a tanulóknak, amelyek segítik őket a pénzügyi világban”, mondta Korodi Attila polgármester.

Ábrahám Iza, a program koordinátora elmondta, céljuk, hogy a szórakozva tanulás módszerével alakítsanak ki egy egészséges viszonyt a gyermekek és a pénz között. Jelenleg négy iskola (Nagy Imre és Petőfi Sándor Általános Iskola, Márton Áron Gimnázium, Venczel József Szakközépiskola) diákjai jelentkeztek a programra, és várják, hogy a többi oktatási intézmény is bekapcsolódjon.

A pénzügyi nevelési program indításáról a 2022/90-es számú határozat rendelkezik. A szervezési alapgondolat megegyezik a Kori&Úszás programéval: opcionális jelleggel ugyan, de iskolai keretek között minden csíkszeredai diákot bevonnának a képzésbe. Idén az 5. és a 9. osztályos tanulók kapcsolódhatnak be, és a következő években mindig részesévé válik a körnek két-két új évfolyam. A negyedik évre már a teljes 5–12. osztályos ciklusokat lefedik. Egy-egy osztály számára egy évben öt alkalommal 1,5 órás képzéseket szerveznek. A tananyag a szórakoztató nevelés elveire épül, klasszikus házi feladat sincs.

A képzések szervezése azonban előkészítést, egyeztetést igényel. A városháza tájékoztatása szerint az OTP Bank Románia Alapítvány társadalmi felelősségvállalási projektjeinek sorába illeszkedő program keretében két osztály elkezdte a tanfolyamot és több másik is szervezi a részvételét.

Jelentkezni a programra a 0753/705.553-as telefonszámon lehet.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy