Holtan találtak egy férfit a gyergyószentmiklósi hegyimentők. A halál oka tisztázatlan

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Szombaton sötétedés után a gyergyószentmiklósi hegyimentők beavatkozását kérték egy idős ember kimentéséhez, akit az első bejelentések szerint medve támadott meg.

Hargita Megye Tanácsa elnökének, Borboly Csabának a tegnap esti bejegyzése szerint tisztázatlan körülmények között életét vesztette egy férfi Gyergyóújfalu területén.

„A tragédia körülményei egyelőre nem tisztázottak, a nyomozás folyamatban van” – mondta Borboly Csaba.

A gyergyószentmiklósi hegyimentő szolgálat ugyanakkor arról tájékoztat, hogy a zord és nehezen megközelíthető terep ellenére gyorsan a helyszínre érkezett egy csapat.

„Nyolc fős hegyimentős csapatunk a zord és nehezen megközelíthető terep ellenére gyorsan a helyszínre érkezett. A beavatkozás nagyon nehézkes volt a kedvezőtlen időjárás miatt.

A kutatást követően az áldozatot egy erdészházban találtuk meg, és már nem tudtuk újraéleszteni.

Az első vizsgálatok és az elszenvedett sérülések súlyossága alapján a halál jóval a helyszínre érkezésünk előtt történt.

Az igazságügyi szakértők megérkezése után a holttestet lehoztuk és átadtuk a hatóságoknak” – közölte gyergyószentmiklósi hegyimentő szolgálat.

„Köszönjük a hegyimentő csapat áldozatos munkáját, különösen önkénteseinknek az azonnali intézkedést. A hegyimentők munkájára nagy szükség van, mert önállóan, idejüket és energiájukat áldozva megyénk biztonságának megteremtésén dolgoznak. (…) Legyen szó öngyilkosságról, gyilkosságról vagy medvetámadásról (…) a szükséges intézkedéseket meg kell tenni” – tette hozzá Hargita Megye Tanácsának elnöke.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy