Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În zonele înalte din Harghita se circulă în condiţii de iarnă

Pe drumurile naţionale din zonele înalte ale judeţului Harghita se circulă în condiţii de iarnă, drumarii intervenind cu material antiderapant.

Şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu, a declarat, potrivit Agerpres, că în zona Lacu Roşu a continuat să ningă, stratul de zăpadă frământată de pe DN 12 C, Gheorgheni-Lacu Roşu, fiind de până la doi centimetri. De asemenea, se circulă în condiţii de iarnă şi pe DN 13 B, Gheorgheni-Praid, în zona vârfului Bucin şi pe DN 15 Topliţa-Tulgheş, stratul de zăpadă fiind de până la un centimetru.

Extracarosabil, în zona Lacu Roşu, zăpada ajunge şi la 25 de centimetri, în vreme ce la Tulgheş măsoară 15 centimetri, iar la Bucin stratul de zăpadă este de şase centimetri.

Adrian Pănescu a precizat că în cursul nopţii a bătut vântul şi a fost frig şi pentru a se evita riscul producerii de polei s-au împrăştiat peste 100 de tone de material antiderapant pe drumurile din zonele montane. De asemenea, pe DN 13 B, Gheorgheni-Praid, mai mulţi arbori au căzut în timpul nopţii pe carosabil, dar drumarii aflaţi în patrulare i-au înlăturat, fără a fi perturbată circulaţia.

Sursa: Agerpres
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.