Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Újabb két POR finanszírozású projekt Hargita megyében

 

A 2014–2020-as regionális operatív program keretében finanszírozott további két projektet valósítanak meg Székelyudvarhelyen.

Ezek közül a projektek közül az egyik a 2014–2020-as REGIO program 10.1. prioritási tengelyéből finanszírozott, a diákok tanulási feltételeinek javítását célozza, míg a második projekt több mint 100 apartman hőszigetelését biztosítja, a regionális operatív program 3-as prioritási tengelye szerint. A két projekt összesített értéke több mint 14 millió lej, amelyből nem visszatérítendő alap több mint 2,8 millió euró.

A “Bányai János Műszaki Főiskola oktatási infrastruktúrájának javítása” projekt hőszigetelési munkálatokat, a belső világítás javítását, a meglévő fa és fém ácsolat kicserélését, a padlók, a tető javítását, az épület burkolását követően a homlokzat felújítását, egy kisegítő fűtésrendszer felszerelését írja elő. Továbbá megfigyelő kamerák és betörésgátló rendszer telepítése, akadálymentesítés is tervben van. A pályázat költségvetése 12.116.506,29 lej, ebből az AMPOR által biztosított 11.843.041,17 lej vissza nem térítendő összeg, a munkálatoknak 2021 október 31-éig be kell fejeződniük.

Az épület-rehabilitációs projekt célja a városi élet minőségének javítása a város lakóingatlanai energiahatékonyságának javításával. A projekt megvalósítása több mint háromszorosára csökkenti a fűtéshez szükséges éves energiafogyasztást, és a jelenlegi éves primer energiafogyasztás és az üvegházhatást okozó gázok szintje a felére csökken. A projekt költségvetése 2.415.660,22 lej, a munkálatoknak 2021 november 30-áig be kell fejeződniük. Ennek az összegnek 60%-a regionális operatív program által biztosított vissza nem térítendő összeg, nevezetesen 1.318.083,63 lej.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.