Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Új munkálatok kezdődnek Csíkszeredában

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

Közeleg a Kalász lakónegyed felújításának befejezése, közben elkezdődött az Octavian Goga lakónegyed átfogó felújítása. A Nagy István festő sétány lakói ugyanakkor nemsokára megismerhetik a saját lakónegyedük felújításának elképzeléseit.

A Kalász negyedben mondhatni az utolsó simításokat végzik. Ezek legfőbb elemei a Tető utca kopórétegének lefektetése, a hőszigetelés alatt álló tömbházak körüli térrendezés, továbbá az utcai bútorzat szerelése. A munkagépek napokon belül elvonulnak.

A lakónegyed-felújítások újabb helyszíne az Octavian Goga sétány lesz. A szennyvízhálózat felújításával már elkezdődött a tulajdonképpeni kivitelezés, jelenleg a Temesvári sugárúton dolgoznak a gerincvezetékre való csatlakozásnál. Ugyanitt kezdődik az esővízhálózat építése. Idénre a két vizes közműrendszer építését tervezik, és a következő évre van ütemezve az útburkolat felújítása, a parkolók és sétányok kialakítása, új játszóterek építése, a közvilágítási hálózat korszerűsítése és az utcai bútorzat szerelése.

A következő fejezet a Nagy István festő sétány teljes felújítása lesz. Csíkszereda Polgármesteri Hivatala szeptember 24-én, csütörtökön 17:00 órára várja az érintetteket lakossági fórumra a Szakszervezetek Művelődési Házába. A lakosságnak ekkor nyílik lehetősége közölni az észrevételeket, véleményeket. A fórumon a tervező cég képviselője is jelen lesz.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.