Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hasznos adófizetési tudnivalók

Ebben az évben április 1-jéig, hétfőig fizethetik ki az adófizetők 10%-os kedvezménnyel az adóikat. A természetes személyek abban az esetben jogosultak e jóváírásra, ha az épület-, terület- és a járművek utáni éves adókötelezettségüknek egy részletben tesznek eleget, jogi személyek esetében viszont csak az épületadó egy részletben, teljes évre történő kifizetése esetén jár ugyancsak 10% kedvezmény.

Ha egy adófizető éves adója kevesebb, mint 50 lej, az első féléves befizetési határidőig a teljes összeget ki kell fizetni.

A helyi adók és illetékek, valamint a büntetések kifizetésére a következő lehetőségek adottak:

  • készpénzes kifizetés a polgármesteri hivatal pénztáránál;
  • bankkártyás kifizetés a polgármesteri hivatal pénztáránál;
  • fizetési utalvány (ordin de plată) által IBAN kód használatával;
  • online-kifizetéssel a www. ghiseul.ro ügyfélkapun keresztül.

Amennyiben a www.ghiseul.ro felületen nem sikerül a fizetési kötelezettségek megtekintése, az alábbi e-mail címen igényelhetnek eligazítást: impozite@miercureaciuac.ro, impozite@szereda.ro.

A nem lakásjellegű vagy vegyes rendeltetésű ingatlanok esetében az adókulcs megállapítása az ingatlanfelértékelés elvégzése alapján történik. A magánszemélyeknek 5 (öt) évente, a jogi személyeknek pedig 3 (három) évente kell újraértékeltetniük az épületeket.

Az adóbevallást, melyhez mellékelni kell egy 2018. december 31-i dátummal kiállított, hivatásos értékbecslő által végzett értékelő-jelentést, a polgármesteri hivatal Adó- és illeték osztályán adhatják le az érintettek 2019. március 31-ig, amint azt a 227/2015-ös, kiegészített és módosított törvény 458-as cikk, (1) bekezdés, a) pont magánszemélyek esetében, illetve 460-as cikk, (6) bekezdés jogi személyek esetében kimondja.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.