Ingyenes PAP és HPV-teszt Máréfalván és Zetelakán

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A méhnyakrákszűrő mobil karaván 2023. szeptember 19-20 között a Hargita megyei Máréfalva és Zetelaka településekre utazik.

A karaván programja a következő:

  • Máréfalva: 2023.09.19.- 10:00-16:00 óra között (Kultúotthon)
  • Zetelaka: 2023.09.20- 10:00- 16:00 óra között (Zsögöd utca 928)

!!! Egy 5 perces teszt 5 év nyugalomért!!!

A 24-64 év közötti egészséges nőket méhnyakrákszűrésre hívják, ingyenes PAP-kenet vizsgálatra és HPV-tesztre.

A korai stádiumban felfedezett és kezelt méhnyakrák teljesen gyógyítható!

A méhnyakráknak korai stádiumában NINCS tünete. Az előrehaladott méhnyakrák azonban vérzést okozhat szexuális együttlét után, vérzést a menstruációs ciklusok között vagy rendellenes hüvelyi folyást.

A projekt által finanszírozott valamennyi orvosi szolgáltatás – szakorvosi konzultáció, PAP-kenet, HPV-teszt, a méhnyak diszpláziás elváltozásainak korai diagnózisa, kolposzkópia, a méhnyak rákot megelőző elváltozásainak kimetszése vagy ablatív kezelése, szociális és pszichológiai támogatás – ingyenes.

A „Program a méhnyakrák megelőzésére, korai felismerésére és korai kezelésére, Központi régió” (SMIS kód 138603) projektet a Marosvásárhelyi Sürgősségi Megyei Klinikai Kórház, mint kedvezményezett, a Marosvásárhelyi „George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudományos és Technológiai Egyetemmel partnerségben valósítja meg.

Projektvezető: Dr. Cosmina Cristina UZUN

Mariana MOLDOVAN-NEGOIȚĂ, IEC szakértő

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy