Lelőttek egy medvét, amelyik behatolt egy csíkszeredai középiskola udvarára

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Lelőttek egy medvét, amelyik péntek reggel behatolt a csíkszeredai „Venczel József” Műszaki Középiskola udvarára.

Bors Béla alpolgármester az Agerpresnek elmondta, hogy ez volt a legbiztonságosabb megoldás, hogy ne veszélyeztessék az iskola környékén jelen levő több száz diák, tanár és a környéken lakó polgárok életét.

„Az eljárás szerint az első lehetőség az elüldözés, a második az elkábítás, a harmadik pedig a kilövés volt. Mivel a medve pont a „Venczel József” középiskola udvarán volt, egy fán, 30 méterre az iskolától, és már több száz diák volt az iskolában, az iskola kerítése mögött pedig magánházak vannak, így nem volt lehetőségünk üldözni vagy elkábítani, ezért le kellett lőni a medvét. Mindezt biztonságosan tettük, így senki sem volt veszélyben. Ha más eljárást alkalmaztunk volna, lehetséges, hogy mindenki veszélybe került volna, ezért a bizottság egyhangúlag úgy döntött, hogy a medvét le kell lőni. A kilövésre 07.40 perckor került sor annak az egyesületnek a vadásza által, amellyel Csíkszereda önkormányzata szerződést kötött. Jelen volt az állatorvos is, és természetesen Korodi Attila polgármester és jómagam a városházáról” – mondta az alpolgármester.

Azt is elmondta, hogy a medve agresszívvá vált, amikor a mentőcsapat megközelítette, az állat megpróbált lemászni a fáról és elmenekülni.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy