Ismét Hargita megyében a méhnyakrákszűrő karaván

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2022 április 4-6 között ismét Hargita megyében, ezúttal Csíkkozmáson és Kászonaltízen működik a méhnyakrákszűrést végző mobil nőgyógyászati rendelő, a méhnyakrák megelőzésére irányuló program keretében.

Felhívják a célcsoportba tartozó, 24-29 év közötti nők figyelmét, hogy a rendelőben ingyenesen Babeş-Papanicolau tesztet vehetnek igénybe.

Április 4-én 12 órától Csíkkozmáson, április 6-án 12 órától Kászonaltízen lesz a mobil nőgyógyászati rendelő.

A rendelőben a 24 és 29 év közötti év közötti nők ingyenes nőgyógyászati vizsgálaton is részt vehetnek és mintát vesznek a Babeş-Papanicolau teszt elvégzéséhez is, a méhnyakrákot megelőző elváltozások azonosítása érdekében.

A szűrőtevékenység keretét a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház Program a méhnyakrák megelőzésére, korai felfedezésére és kezelésére a Központi Régióban (cod SMIS 138603) elnevezésű projektje adja, amelyet a kórház a George Emil Palade Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológia Egyetemmel közösen bonyolít le.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy