ISU Hargita: A napi bevetések mérlege (2024. április 16)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A tegnapi, április 16-i nap folyamán beérkezett kérelmek többsége sürgősségi orvosi segítségre vonatkozott, és a SMURD személyzete 5 rászorulónak nyújtott segítséget.

Az elsősegélynyújtási esetekkel egyidejűleg a székelyudvarhelyi katonai tűzoltóság tűzoltói egy száraz növényzeti tűz oltásán dolgoztak, amely körülbelül 1 hektárnyi területet érintett a Felsőboldogfalva községhez tartozó Hodgya településen.

Ezzel kapcsolatban emlékeztetjük a polgárokat, hogy az avar, a száraz növényzet és a hulladék égetése szigorúan tilos.

Ugyanakkor a gyergyószentmiklósi katonai tűzoltóság tűzoltói beavatkoztak a marosvásárhelyi katasztrófavédelmi kollégáik támogatására, a Laposnyatelep térségében keletkezett erdőtűz oltásának küldetésében.

Tekintettel arra, hogy megyénk továbbra is a légköri instabilitásra vonatkozó előrejelzés hatása alatt áll, javasoljuk a polgároknak a megelőző magatartást, hogy megelőzzék az életüket és vagyonukat veszélyeztető helyzeteket.

Kövesse ajánlásainkat, és tegyen lépéseket az ereszcsatornák és árkok tisztítására a normál vízelvezetés elősegítése érdekében.

Bizonyos vízfolyásokon megnövekedett vízhozam esetén ne keljen át a vízen, és maradjon távol a folyópartoktól.

Kerülje a fák, oszlopok, hirdetőtáblák, könnyen elmozduló építészeti elemekkel rendelkező épületek és építés alatt álló épületek közelében történő járkálást.

Ne végezzen tevékenységet nyílt terepen vagy magasban.

Zárja be otthonában az összes ablakot.

Kerülje a kidőlt oszlopok vagy vezetékek érintését.

Figyelje a rádiókat/tévéállomásokat az időjárás-jelentésekért és a hatóságok tanácsaiért.

Az operatív csapatok továbbra is szolgálatban maradnak, hogy hatékonyan kezeljék a vészhelyzeteket és elsősegélyt nyújtsanak a rászorulóknak.

Tanulja meg, hogyan reagáljon szükség esetén, és készüljön fel bármilyen vészhelyzetre! További információkat kaphat a viselkedésről a https://fiipregatit.ro oldalon elérhető országos platformon. A DSU mobilalkalmazás is ingyenesen letölthető az App Store-ból vagy a Google Play-ből, és rendkívül hasznos információkat nyújt ahhoz, hogy mindig felkészült legyen.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy