ISU Hargita: A tűzoltók február 20-i küldetései

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az utóbbi 24 órában a Hargita megyei tűzoltók 10 sürgősségi esetet kezeltek, ezek közül 9 esetben a SMURD egységek nyújtottak elsősegélyt 10 felnőtt személynek, akik közül kettő közúti baleset sérültje volt.

A sürgősségi egészségügyi segítségnyújtás és a területbiztosítás/felügyelet érdekében végzett küldetésekkel egyidőben a Hargita megyei katonai tűzoltók a polgárok támogatásában is részt vettek a rossz időjárás, a szakadó esők és az olvadó hó hatásainak felszámolásában. Gyergyószentmiklóson a Téglagyár utcában egy helyi lakos udvarából szivattyúzták ki a vizet, amely kb. 10 négyzetméteren kb. 5 cm mélységben elöntötte az udvart és a tulajdonos házába is behatolt 1 cm mélyen kb. 2 négyzetméteren.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint ma, február 21-én, 10:00- 22:00 óra között narancssárga riasztás van érvényben Hargita megyében, hóviharra és erős széllökésekre vonatkozóan 1700 méter feletti magasságban.

Ezért a sürgősségi esetek felügyelősége azt javasolja a lakosságnak, hogy havazás vagy hóvihar idején ne induljanak útnak, ha pedig az utazás feltétlenül szükséges előbb tájékozódjanak az utak állapotáról, hogy nincs-e lezárt útszakasz a kiválasztott útvonalon.

Indulás előtt győződjön meg arról, hogy az autóban a fűtési rendszer hatékonyan működik, az üzemanyagtartály tele van, és a jármű megfelelően felszerelt a téli körülmények között történő közlekedéshez (hideg évszakra speciális gumiabroncsok, csúszásgátló láncok, lapát, homokzsák stb.).

A folyamatos tájékozódás érdekében jó, ha meghallgatják a rádió és a televízió időjárás-jelentéseit, valamint a veszélyhelyzet-kezelésért felelős helyi hatóságok információit.

Abban az esetben, ha a hóviharban a járműben rekednek, őrizzék meg nyugalmukat, az úttest jobb oldalán, az úttesten kívül, bekapcsolt vészvillogóval kell parkolni, és hívják a 112-es segélyhívó számot.

Éjszaka ajánlott felkapcsolni a lámpát a jármű belsejében, hogy a mentők könnyebben megtalálják.

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy