ISU Hargita: Az eltelt 24 óra (2023 február 2) küldetéseinek mérlege

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az eltelt 24 órában a Hargita megyei tűzoltók 12 sürgősségi esetet kezeltek. Ezek közül 8 esetben a SMURD egységek személyzete nyújtott elsősegélyt.

Ezzel egyidejűleg az operatív csapatok négy esetben közösségtámogató küldetést hajtott végre: Gyergyószentmiklóson egy lakásajtót szabadítottak fel; két esetben tűzmegelőző tevékenységet folytattak közúti balesetek helyszínén, valamint a két világháborúbal maradt, fel nem robbant lőszert és lőszerlemet semmisítettek meg ellenőrzött körülmények között.

A fel nem robbant lőszerek továbbra is valós veszélyt jelentenek, ilyen elemek felfedezése esetén haladéktalanul értesítsenek a 112-es segélyhívó számon, és kövessék az alábbi ajánlásokat:

– ne érintse meg, ne üsse vagy mozdítsa el onnan, ahol felfedezte a lőszert!

– azon a területen, ahol megtalálták, egyéb fel nem robbant lőszer is előfordulhat, ezért a pirotechnikai csapat megérkezéséig, amely a területet átvizsgálja és egyéb lőszerelemek felderítését elvégzi, ne engedjen senkit arra a helyre, ne gyújtson tüzet, és ne végezzen javítási, ásatási munkákat a kérdéses területen!

– ne engedje, hogy gyerekek játsszanak ezekkel a lőszerekkel!

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • az ISU Hargita sajtóirodája által közölt információk

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy