Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore (2 februarie 2023)

În ultimele 24 de ore (02.02.2023), salvatorii harghiteni au intervenit pentru gestionarea a 12 situații de urgență. Dintre acestea, 8 au fost misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență de către echipajele SMURD.

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență, echipajele operative au gestionat cu promptitudine 4 misiuni pentru protecția comunităților: o misiune de deblocare ușă apartament, în municipiul Gheorgheni; 2 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire a incendiilor în urma producerii a 2 accidente rutiere, din fericire, fără victime, pe DN 12, Gheorgheni și Bălan, precum și o misiune de distrugere controlată a 4 elemente de muniție rămase neexplodate în urma conflagrațiilor mondiale, descoperite de cetățeni pe raza județului Harghita, în ultimele 3 luni și asanate de echipajul pirotehnic al ISU ”Oltul” Harghita:  un proiectil exploziv calibru 150 mm și 3 bombe de aruncător calibru 82 mm.

În cazul în care descoperă elemente de muniție rămasă neexplodată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita reamintește cetățenilor să repecte următoarele măsuri:

  • să nu miște, de pe locurile în care se află, elementele de muniție descoperite;
  • să nu încerce să dezmembreze/demonteze și să nu predea la operatorii economici (societățile comerciale care au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase) elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosescă elementele de muniție descoperite pentru improvizarea diferitelor unelte/ornamente;
  • să nu lovească, să nu taie și să nu demonteze elementele de muniție descoperite;
  • să nu folosescă focul deschis în apropierea elementelor de muniție descoperite.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  • COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICELasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.