ISU Hargita: Az utóbbi 24 óra (2023.április 19) küldetéseinek mérlege

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A tegnapi nap, április 19-e igénybe vette a megye katonai tűzoltóit. 15 sürgősségi esetben avatkoztak be a tegnapi nap folyamán.

Az elmúlt 24 órában a SMURD egységek 11 küldetésben vettek részt, 12 személynek nyújtottak elsősegélyt.

Ugyanakkor a tűzoltók a megyében keletkezett 2 tűzesethez vonultak ki.

Ezzel egyidejűleg a tűzoltók két közúti baleset helyszínét (Balánbányán és Gyergyóditróban, a 125/A megyei, illetve az 578-as európai úton) biztosították tűzvédelmi szempontból.

Tegnap reggel 9:20-kor riasztották a csíkszeredai tűzoltókat a 112-es segélyhívó számon egy Rét utcai tűzesethez. A tűzoltók megérkezésekor égett az istálló és fennállt a veszély, hogy a lángok átterjednek a szomszédos lakóházra is. A tüzet 11:00 órára eloltották, elégett a garázs 85%-a, egy kompresszor, két hegesztőkészülék, és egyéb eszközök. A tüzet valószínűleg a tűzvédelmi szabályok be nem tartásával végzett hegesztési művelet okozta.

Ugyancsak a tegnap 13:00 óra körül a székelyudvarhelyi katonai és a máréfalvi önkéntes tűzoltók egy kigyulladt személyautóhoz szálltak ki. Megérkezésükkor a jármű teljesen lángokban állt, végül teljesen kiégett.

A megye tűzoltók továbbra is készenlétben vannak a segítséget kérő polgárok kérésére beavatkozni.

Ne feledjék! A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy