ISU Harghita: Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore (19 aprilie 2023)

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ziua de ieri, 19.04.2023, s-a dovedit a fi una solicitantă pentru pompierii salvatori harghiteni. Astfel, în cursul zilei de ieri, s-a intervenit în 15 situații de urgență.

În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au gestionat 11 misiuni, în urma cărora 12 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.

Totodată, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 2 incendii înregistrate la nivel județean.

Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și a celor de stingere a incendiilor, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 2 misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, în urma producerii unor accidente rutiere, pe DJ 125/A și DE 578, pe raza localităților Bălan, respectiv Ditrău.

Ieri dimineață, la ora 09.20, prin apel la numărul de urgenţă 112, s-a anunţat izbucnirea unui incendiu la un garaj, din municipiul Miercurea Ciuc, strada Ret. La sosirea celor două autospeciale ale Detaşamentului de Pompieri Miercurea Ciuc, ardea garajul, existând posibilitatea de propagare la casa de locuit, aflată în imediata apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 11.00, dar au ars garajul, în proporție de 85%, un compresor, 2 aparate de sudură și alte echipamente. Cel mai probabil, incendiul a avut drept cauză tăierea/lipirea cu un dispozitiv de sudură, fără respectarea normelor P.S.I.

Tot ieri, în jurul orei 13.00, pompierii Detașamentului Odorheiu Secuiesc și SVSU Satu Mare au intervenit, în localitatea Satu Mare, pentru stingerea unui incendiu care, în momentul sosirii forțelor de intervenție la locul indicat de apelant, se manifesta generalizat la un autoturism. În urma incendiului, mașina a fost afectată în totalitate.

În continuare, salvatorii harghiteni rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate. 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  •  COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy