ISU Hargita: Beavatkozások az elmúlt 48 órában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az elmúlt két napban a Hargita megyei katonai tűzoltók 20 vészhelyzetet kezeltek a polgárok biztonsága és a vagyon védelme érdekében, nevezetesen elsősegélynyújtási küldetéseket és a rászoruló polgárok támogatását.

Így a SMURD személyzete 18 kérésre reagált, és 19 rászorulónak nyújtott sürgősségi egészségügyi segítséget.

Az elsősegélynyújtással párhuzamosan az operatív személyzet 2 tűzmegelőzési intézkedést biztosító bevetést is azonnal végrehajtott, két közúti balesetben érintett jármű akkumulátorának lekapcsolásával, amelyek a DE 578-as úton, Galócás községben, Tolésén faluban, és a csíkszeredai Barompiac utcában történtek.

Ugyanakkor a RO-ALERT rendszeren keresztül 2 figyelmeztető üzenetet küldtek a lakosságnak a veszélyes állatok (medvék) jelenléte miatt Csíkszereda településen.

Tekintettel arra, hogy ma, augusztus 10-én 20:00 óráig sárga figyelmeztetés van érvényben Hargita megyében esőzések, elszigetelten jégeső és erős széllökések miatt, a Hargita megyei tűzoltók emlékeztetik Önöket, hogy az erős szél okozta esetleges károk csökkentése érdekében a járműveket védett helyen, a fáktól vagy villanyoszlopoktól biztonságos távolságban kell parkolni.

Javasoljuk továbbá, hogy az ilyen időjárási események során ne járjanak fák, hirdetőtáblák, építés alatt álló épületek vagy olyan építészeti elemekkel rendelkező épületek közelében, amelyeket a szél elsodorhat. Az árvizek megelőzése és hatásainak korlátozása érdekében tisztítsák meg az ereszcsatornákat és a lefolyókat, hogy a csapadékvíz el tudjon folyni, és építsenek gátakat, amelyek árvíz esetén megakadályozzák a víz bejutását a lakásba.

A vészhelyzetben való viselkedésre vonatkozó információk a https://fiipregatit.ro országos platformon és a DSU mobilalkalmazáson keresztül érhetők el, amely ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból.

  • Információs és Közkapcsolati Osztály

                                                                                   

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy