ISU Harghita: Intervențiile din ultimele 48 de ore

0

Articol disponibil în: Magyar Română

În ultimele două zile, pompierii militari harghiteni au gestionat 20 de situații de urgență pentru siguranța cetățenilor și protejarea bunurilor, cum ar fi misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență și sprijin acordat cetățenilor aflați în dificultate.

 Astfel, echipajele SMURD au intervenit la 18 solicitări, oferind asistență medicală de urgență unui număr de 19 persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu intervențiile de acordare a măsurilor de prim ajutor, echipajele operative au gestionat cu promptitudine 2 misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor, prin deconectarea bornelor de la bateriile autovehiculelor implicate în două accidente rutiere, produse pe DE 578, comuna Gălăuțaș, sat Toleșeni și pe strada Obor din municipiul Miercurea Ciuc.

Totodată, au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urs), în municipiul Miercurea Ciuc.

Având în vedere faptul că județul Harghita se află, astăzi, 10 august 2023, până la ora 20:00, sub incidența unei atenționări Cod Galben de instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…60 km/h) și izolat grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp, pompierii harghiteni  vă reamintesc că, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

De asemenea, este recomandat populației ca pe timpul manifestării acestor fenomene meteorologice, să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt. Pentru prevenirea și limitarea efectelor inundațiilor, curăţaţi şanţurile şi rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale și construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă, în caz de inundaţie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

                                                                                    COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAŢII PUBLICE

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy