ISU Hargita: Két autótűz 24 óra leforgása alatt

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Két személyautó kapott lángra Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen, mindkét esetben valószínűleg rövidzárlat miatt.

Az egyik esetet tegnap 9:19-kor jelentették a megyeszékhely Szék utcájából. A csíkszeredai tűzoltók szálltak ki a helyszínre egy tűzoltóautóval, megérkezésükkor már lángolt az egész jármű. Szerencsére a vezetőnek sikerült idejében elhagynia a járművet.

A második eset tegnap este 10 után történt a székelyudvarhelyi Vizigótok utcában. A székelyudvarhelyi tűzoltók mentek a helyszínre egy tűzoltóautóval és megállapították, hogy az autó eleje kapott lángra, az elektromos berendezés égett a motorháztető alatt. Gyorsan közbeléptek, így megakadályozva, hogy az egész autó lángra kapjon.

Az ilyen esetek megelőzése érdekében a tűzoltók javasolják, hogy kövesse az alábbi tanácsokat:

  • ellenőrizze az elektromos hálózatot;
  • ne improvizáljon az elektromos hálózaton;
  • győződjön meg arról, hogy az elektromos világító rendszer nem hibás és megfelelőek a szigetelések;
  • ellenőrizze az üzemanyag- vagy kenőanyag esetleges szivárgását;
  • ellenőrizze a járműben található tűzoltó készülék szavatosságát

Ugyanakkor egy túlsúlyos személy szállításában vettek részt a tűzoltók Székelyudvarhelyen, a mentőszolgálatot támogatva ezáltal. A SMURD egységek 8 személynek nyújtottak elsősegélyt, közülük ketten az 578-as európai úton, Salamáson és Maroshévízen történt közúti baleset sérültjei voltak.

Múlt éjszaka Maroshévízen közlekedési baleset történt, amelynek sérültjei is voltak, egyikük az autó roncsai közé szorult. Őt a maroshévízi 2-es sz. tűzoltóőrség tűzoltói mentették ki és miután mindkét sérült állapotát felmérték, kórházba szállították őket.

Jellegzetes küldetéseik mellett a Hargita megyei katonai tűzoltók folytatják tevékenységüket a határmenti hatóságok és az ukrajnai menekültek támogatására személyek és segélyek szállításával.

Tekintve, hogy ma este kilenc óráig sárga időjárási figyelmeztetés van érvényben Hargita megyében, javasoljuk az állampolgároknak, hogy ezen meteorológiai jelenségek megnyilvánulása során ne járjanak a fák, az óriásplakátok, az épülő, illetve a szél által eltéphető építészeti elemeket tartalmazó épületek közelébe. Az erős szél okozta károk korlátozása érdekében a gépjárművek parkolása védett területeken, fáktól, villanyoszlopoktól biztonságos távolságban történjen.

A vészhelyzetek esetén történő viselkedésről részletes tájékoztatás, illetve a veszélyes időjárási események bekövetkeztével kapcsolatos egyéb hasznos adatok a DSU alkalmazáson keresztül szerezhetők be, amely ingyenesen letölthető a Google Play Áruházból és az AppStore-ból, vagy a https://fiipregatit.ro platform felkeresésével.

  • ISU Hargita, Információs és Közkapcsolati Osztály

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy