ISU Hargita: Két tűzeset és 12 elsősegélynyújtás az elmúlt 24 órában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tegnap, február 8-án a Hargita megyei katonai tűzoltók két tüzet oltottak el, a SMURD mentősök pedig 12 bajba jutott embernek nyújtottak szakképzett elsősegélyt.

Tegnap reggel 8:00 óra körül az Oltul készenléti felügyelőséghez bejelentés érkezett a 112-es egységes segélyhívó számon, miszerint Maroshévízen tűz van egy háznál. A maroshévízi tűzoltók vonultak a helyszínre két tűzoltóautóval és egy SMURD mentővel. Megérkezésükkor égtek a kémény közvetlen közelében tárolt dolgok és a ház mennyezete kb. 2 négyzetméteren. Elégett a kéményben lerakodott korom, a kémény közelében tárolt fa, műanyagok és karton, megrongálódott a mennyezet. A tüzet a tisztítatlan kémény okozta.

Ugyancsak tegnap reggel a székelyudvarhelyi tűzoltók egy csekefalvi tűzesethez vonultak ki két tűzoltóautóval. Megérkezésükkor égett a ház teteje 100 négyzetméteren, és fennállt a veszély, hogy a lángok átterjednek a szomszédos épületekre is. A székelykeresztúri önkéntes tűzoltók is a helyszínre siettek két tűzoltóautóval. Két óra elteltével közös erővel eloltották a tüzet, amelyben elégett a tetőzet mintegy 20%-a, és megrongálódott egy szoba mennyezete 6 négyzetméteren. A tüzet valószínűleg egy meghibásodott elektromos vezetékben keletkezett rövidzárlat okozta.

Az alulméretezett, hibás vagy rögtönzött elektromos berendezések tüzet okozhatnak.

Az elöregedett vagy sérült szigetelés, aljzatok, kábelek vagy elhasználódott elektromos panelek a leggyakoribb meghibásodások, amelyek késedelmes elhárítása jelentős anyagi kárral járó tüzekhez vezet.

A vészhelyzetben tanúsítandó viselkedésről információk a https://fiipregatit.ro platformon találhatók.

  • az ISU Hargita sajtóirodája által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy